Élő Magyar foci

Eb-selejtező: fájó vereség, itthon is kikaptunk Szlovákiától

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-re kikapott Szlovákiától az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A szlovákok egy leshelyzet után szereztek vezetést, amire Szoboszlai Dominik válaszolt egy parádés szabadrúgásgóllal a második félidő elején. Rögtön utána azonban ismét a rivális jutott előnyhöz egy védelmi hiba után, innen pedig már nem tudtunk visszajönni. Ez a vereség azért is különösen fájó, mert a horvátok elszórtak két pontot Azerbajdzsánban. Szlovákia ellen mind a két mérkőzésünket elveszítettük a selejtezőben és még mindig nyeretlenek vagyunk ellenük.

Bár az első perceket a horvátoktól otthon 4-0-ra kikapó Szlovákia nyomta meg, fokozatosan vette át a magyar válogatott az irányítást, és ha óriási helyzeteink nem is voltak, a játék képe alapján bizakodhattunk. Szép lassan a lehetőségek is komolyodtak, Szalai 25. percben leadott lövése ugyan kissé középre tartott, de így is látványos mozdulattal kellett védenie a szlovák kapusnak.

Nem sokkal később kényszerű cserét kellett végrehajtani, Lovrencsics húzódott meg, Bese jött be a helyére. A félidő végére összekapta magát az addig nem sokat mutató szlovák válogatott, majd a 40. percben a vezetést is megszerezte: egy jobboldali beadásra a lesről induló Bozenik érkezett, Baráth még menteni tudott, de a labda Mak elé került, aki közelről nem hibázott.

Ha lenne videóbíró a selejtezőben, biztosan nem adták volna meg a gólt.

Parádésan indult a második félidő, ugyanis az 50. percben veszélyes helyen jutottunk szabadrúgáshoz, Szoboszlai pedig a sorfal felett a felső sarokba tekert. Ez volt a 18 éves labdarúgó első gólja a felnőtt válogatottban.

Úgy tűnt ekkor, hogy miénk a momentum, de egy védelmi hibát azonnal kihasználtak a szlovákok: Bozenik ezúttal csak a leshatáron volt, de még számukra a jó oldalon, így középről kilőtte az alsó sarkot. Kíméletlenül kihasználták a magyar védelmi hibákat.

Ahogy fogyott az idő, úgy tűnt egyre kilátástalanabbnak a helyzet, végül nem is sikerült pontot menteni, a szlovákok a végén már simán kipasszolgatták a fennmaradó perceket.

Tovább tart így a szlovák átok, még mindig nyeretlenek vagyunk ellenük, ebben a selejtezőben kétszer is kikaptunk tőlük.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a spanyol játékvezető, Antonio Mateu Lahoz és csapata nem volt a topon, főleg nem az első gólnál és több sárga lap is elég véleményes volt. De nem lehet rájuk fogni a vereséget, a játék képe alapján minimum egy döntetlent ki kellett volna hozni ebből a mérkőzésből.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az Eb-re kijutási esélyeink még mindig élnek, viszont magunknak nehezítettük meg a helyzetet, a szlovákok például már biztosan jobbak nálunk az egymás elleni eredményeket figyelembe véve – már amennyiben pontazonosság lesz. Ráadásul kihagytunk egy nagy ziccert, a horvátok ugyanis csak ikszeltek Azerbajdzsánban. Innentől kezdve bravúrra is szükségünk lesz.

Eredmény – Eb-selejtező, 6. forduló

Groupama Aréna, Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

 

Magyarország – Szlovákia 1-2 (0-1)

 

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics (Bese, 30.), Baráth, Orbán, Kádár – Kleinheisler (Holender, 85.), Nagy Á. (Pátkai, 65.) – Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Szlovákia: Dúbravka – Satka, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka (Gregus, 85.), Lobotka, Hamsík – Rusnák, Bozenik (Duris, 77.), Mak (Haraslin, 86.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal

 

Gólszerző: Szoboszlai (50.) illetve Mak (40.), Bozenik (56.)

Sárga lap: Szoboszlai (6.), Dzsudzsák (19.), Szalai (53.), Baráth (54.), Nagy Á. (59.), Pátkai (69.)  illetve Satka (13.), Vavro (41.)

Piros lap: Baráth (90+5.)

 

A csoport állása: 1. Horvátország 10 pont (5 mérkőzés), 2. Szlovákia 9 (5), 3. Magyarország 9 (5), 4. Wales 6 (4), 5. Azerbajdzsán 1 (5)

Nyitókép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Itthon is kikaptunk Szlovákiától

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-re kikapott Szlovákiától az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A szlovákok egy leshelyzet után szereztek vezetést, amire Szoboszlai Dominik válaszolt egy parádés szabadrúgásgóllal a második félidő elején. Rögtön utána azonban ismét a rivális jutott előnybe egy védelmi hiba után, innen pedig már nem tudtunk visszajönni. Ez a vereség azért is különösen fájó, mert a horvátok elszórtak két pontot Azerbajdzsánban. Szlovákia ellen mind a két mérkőzésünket elveszítettük a selejtezőben és továbbra is nyeretlenek vagyunk ellenük.

Ez a gól döntött:

Ilyen nincs....

Sallai bolondította meg a védőket a tizenhatoson belül, centerezett, meg is találta a labdával Szalait, ő azonban eltörte a lasztit – óriási ziccer maradt így kihasználatlanul.

Fú, Gulácsi mit védett

Megvillant ugyanis Hamsík, addig cselezgetett, míg a bal lábára nem keveredett a labda a magyar tizenhatoson belül, közelről bombázott, de Gulácsi résen volt.

Dzsudzsák-gólra várva

Nagyjából hasonló szögből, csak kicsit távolabb és a túloldalról lőhettünk szabadrúgást, mint amiből Szoboszlai gólt szerzett. Most a csapatkapitány lőtt, bíztunk az egyenlítésben, de a sorfalba bombázott.

Jön az NB I-es gólkirály!

A Kispestről a gólkirályi cím után Svájcba szerződő Holender Filip lesz az utolsó magyar csere. És ezzel várhatóan átállunk kétcsatáros játékra.

Ha van igazság,

(tudjuk, hogy a futballban sincs), akkor egy pontot legalább besöprünk. Teljesen ikszes meccs, sőt, talán nekünk van több helyzetünk, az a baj, hogy hibából is mi követtünk el többet.

Tizenegyes? Nem, magyar sárga

Pátkai esett el a szlovák tizenhatoson belül, tőlünk mindenki tizenegyest reklamált, a játékvezető azonban kifelé ítélt. Sőt, még egy sárgát fel is mutatott Pátkainak, a visszajátszás alapján tényleg dobta magát, ráadásul még kézzel bele is ütött a labdába.

A titkos fegyver?

Bizony, érkezik a pályára Pátkai Máté, Nagy Ádámot váltja. Ugye ő a horvátok és a walesiek ellen is gólt szerzett.

Mit úsztunk meg...

Na, most szerencsénk volt. Legurítós szlovák szabadrúgás után perdült fel a levegőbe a labda, Orbán nem teljesen tudta, mit is akar csinálni az aláhulló labdával, ami így a testéről Mak elé pattant, aki viszont – köszönjük – fölé bombázott.

Szalainak volt egy ígéretes lövése

Kezdjük összekapni magunkat, legalábbis ez most arra utalt. Dzsudzsák játszotta meg Szalait, a csatár jól elhitette mindenkivel, hogy majd Kleinheislernek passzol, de helyette inkább igazított a labdán és lőtt, de as zlovák kapus védeni tudott.

Ilyen a világon nincs, megint vezet Szlovákia

Amikor azt hittük, visszajöttünk a meccsbe, megint jön egy gyomros.

Hamsík játszotta meg Bozeniket, aki elsőre úgy tűnt, megint lesen volt, de nem, Bese beragadt a túloldalon. Így viszont, ha nem is nyugodtan, de lőhetett még egy fél pillanattal azelőtt, hogy odaért rá a védő és a kapufa töve mellé célozva ismét a vendégeket juttatta előnyhöz. 1-2.

GÓÓÓÓÓÓL, de mekkora!

Szoboszlai Dominik szerezte meg első gólját a felnőtt válogatottban, emlékezetes volt!

Azt már korábbról tdtuk, hogy kivételes rúgótechnikája van, most a tizenhatos vonalától nem messze, a kaputól kissé balra kaptunk szabadrúgást, egyértelmű volt, hogy el fogja lőni. A fiatal játékos a sorfal felett tekert a felső sarokba, 1-1!

Megy a második félidő

Nem volt csere egyik oldalon sem. A szlovákok egyből szabadrúgáshoz jutottak, amit be is íveltek a tizenhatosunkon belülre, de lerántották Besét, szabadrúgás kifelé.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Vége az első félidőnek, sajnos hidegzuhany volt a vége

A félidő végére kissé visszaesett a játékunk, az addig nem sokat mutató Szlovákia pedig ezt gyorsan ki is használta. Bosszankodni lehet amiatt, hogy leshelyzet előzte meg a góljukat, de mivel a selejtezőben nincs videóbíró, így nem volt esély visszanézni a helyzetet, a spanyol játékvezető így érvényben hagyta a találatot. Most jön egy szusszanásnyi szünet, majd 45 percünk lesz egyenlíteni, vagy akár fordítani. A játék eddigi képe alapján ez nem lehetetlen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik