Magyar foci sport

Nikolics fontos gólt lőtt, Sallói piros lappal bűnhődött

Fontos győzelmet aratott az amerikai bajnokság, az MLS hétvégi fordulójában Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire.

A Montreal ellen már 1-0-ra vezetett a Chicago, amikor egy vajdasági összjáték végén növelte előnyét, a Verbászban született, szerb válogatott Aleksandar Katai passzát a zentai Nikolics passzolta be.

0:55-nél látható a gól:

A korábban az NB I-ben, a lengyel bajnokságban és az MLS-ben is gólkirályi címet szerző Nikolicsnak ez volt a 8. gólja a mostani idényben.

A Montreal 0-2-ről egyenlített, de a világbajnok Bastian Schweinsteiger góljával végül behúzta a meccset a Chicago, amely három pontra van a rájátszást jelentő hetedik helytől nyolc körrel az alapszakasz vége előtt.

A három magyart foglalkoztató Sporting Kansasben a Real Salt Lake ellen csak Sallói Dániel jutott szóhoz, aki csere volt, de már a hatodik percben pályára lépett. Viszont a meccset idő előtt fejezte be, mert egy rossz ütemű becsúszásnál páros lábbal találta el az ellenfelét, amiért egyből a piros lapot mutatta fel neki a bíró.

3.33-nál látható a kiállítás:

Az előző idényben főcsoportdöntőt játszó Kansas nincs könnyű helyzetben, tíz meccse van, hogy ledolgozza a hatpontos hátrányát, és részese legyen a rájátszásnak.

Kiemelt kép: JONATHAN DANIEL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!