Magyar foci

Nikolics fontos gólt lőtt, Sallói piros lappal bűnhődött

Fontos győzelmet aratott az amerikai bajnokság, az MLS hétvégi fordulójában Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire.

A Montreal ellen már 1-0-ra vezetett a Chicago, amikor egy vajdasági összjáték végén növelte előnyét, a Verbászban született, szerb válogatott Aleksandar Katai passzát a zentai Nikolics passzolta be.

0:55-nél látható a gól:

A korábban az NB I-ben, a lengyel bajnokságban és az MLS-ben is gólkirályi címet szerző Nikolicsnak ez volt a 8. gólja a mostani idényben.

A Montreal 0-2-ről egyenlített, de a világbajnok Bastian Schweinsteiger góljával végül behúzta a meccset a Chicago, amely három pontra van a rájátszást jelentő hetedik helytől nyolc körrel az alapszakasz vége előtt.

A három magyart foglalkoztató Sporting Kansasben a Real Salt Lake ellen csak Sallói Dániel jutott szóhoz, aki csere volt, de már a hatodik percben pályára lépett. Viszont a meccset idő előtt fejezte be, mert egy rossz ütemű becsúszásnál páros lábbal találta el az ellenfelét, amiért egyből a piros lapot mutatta fel neki a bíró.

3.33-nál látható a kiállítás:

Az előző idényben főcsoportdöntőt játszó Kansas nincs könnyű helyzetben, tíz meccse van, hogy ledolgozza a hatpontos hátrányát, és részese legyen a rájátszásnak.

Kiemelt kép: JONATHAN DANIEL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik