Magyar foci bajnokok ligája

A Dinamo edzője: Ne legyünk szomorúak, senki nem halt meg, tovább fogunk jutni

Dani Olmo ismét briliáns volt, de az este hőse Dibusz Dénes volt, írja a Dinamo Zagreb-FTC BL-selejtezőről a 24 Sata nevű horvát oldal.

Lovrencsics: Nem szabad azt hinni, hogy nincs esélyünk
A Fradi csapatkapitánya szerint sok tanulsággal szolgált az első meccs és agresszívabb ellenfélre számít a visszavágon.

Pedig egy emlékezetes este is lehetett volna, szomorkodik az újság, és úgy is indult, hogy a Dinamo hozza, amit a szurkolói elvárnak tőle, hiszen az U21-es Eb-győztes Olmo szép gólt lőtt, miután látványos kötényt osztott ki Sigér Dávidnak.

Pimasz trükk után lőtt gólt a Fradinak a Zagreb
Dani Olmo osztott ki egy kötényt Sigérnek.

A lap megemlíti, hogy a gól után a Dinamo visszaállt, a Fradi pedig megmutatta, hogy kemény ellenfél, de Nenad Bjelica, a horvátok edzője biztos abban, hogy csapata képes lehet győzni a Groupama Arénában.

A 24 Sata osztályozta a játékosokat is, a Dinamóból a gólszerző Dani Olmo kapta a legjobb érdemjegyet, 7,5-est, az indoklásban a mestermunkának nevezett gólja mellett az áll, hogy minden támadás rajta futott keresztül, és a tudása miatt csak idő kérdése, mikor viszi el egy nagycsapat.

A Fradi legjobbja, Dibusz szintén 7,5-est kapott, mert a horvát újság szerint több bravúros védéssel segített a csapatát, amely bajba került volna nélküle.

A magyar csapatból a jobbhátvéd Lovrencsics Gergő és az ukrán szélső, Oleksandr Zubkov kapta a leggyengébb, 5,5-es osztályzatot, előbbi oldalán sok támadást vezettek a horvátok, míg Zubkovnál a kihagyott helyzete rontotta le az osztályzatot.

A 24 Sata külön cikket szentelt a Fradi egyenlítőgóljának, Sigér fejesénél nem lehetett teljes biztonsággal megállapítani, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, de a horvát szurkolók igazat adtak a lengyel bírónak, mert szerda reggel a tízezer szavazó 61 százaléka azt az opciót választotta, hogy meg lehetett adni a gólt.

A Fradi hőse azt hitte, érvénytelen gólt szerzett
Lefújás után kérdezték a Fradi játékosát a góljáról.

„Ne legyünk szomorúak, senki nem halt meg. Tovább fogunk jutni. Nem volt szerencsénk, a Fradi szinte helyzet nélkül szerzett gólt, míg nekünk volt 3-4 lehetőségünk, mégsem használtuk ki. Ezek után egyértelmű, hogyan készülünk a visszavágóra, győzni megyünk Budapestre, nem is lehet más választásunk. A Fradi nem volt igazán veszélyes ránk, sokkal jobbak voltunk. A meccs előtt azt mondtam, olyan eredményt kell elérnünk, ami reményt ad a visszavágóra, és ez az 1-1 optimizmusra ad okot” – hangzott a Dinamo edzőjének, Bjelicának a magabiztos nyilatkozata.

A visszavágóra augusztus 13-án kerül sor a Groupama Arénában.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. meccs

Dinamo Zagreb–Ferencváros 1-1 (1-0)
Zágráb, Maksimir Stadion, 14283 néző
v.: Paweł Raczkowski (lengyel)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac – Gojak (Moro 69.), Ademi, Olmo – Hajrovic (Majer 69.), Petkovic (Gavranovic 76.), Orsic.
Vezetőedző: Nenad Bjelica
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér, Skvarka (Ihnatenko 89.) – Zubkov, Szihnyevics (Lanzafame 78.), Tokmac (Civic 83.).
Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Olmo (7.) ill. Sigér (59.)
Sárga lap: Moro (81.) ill. Sigér (5.), Haratin (29.), Skvarka (37.), Szihnyevics (53.), Zubkov (93.)

Olvasói sztorik