Magyar foci bajnokok ligája

Lovrencsics: Nem szabad azt hinni, hogy nincs esélyünk

Kedvező helyzetből várhatja a budapesti visszavágót a magyar bajnok Ferencváros, amely 1-1-es döntetlent ért el az előzetesen némileg esélyesebbnek tartott Dinamo Zagreb otthonában.

Fradi-bravúr Zágrábban: gólt lőtt és döntetlent játszott a magyar bajnok
Gyorsan gólt kapott a Fradi, de talpra állt és bravúros eredményt harcolt ki.

A Fradi csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő azt nyilatkozta, biztosak voltak benne, hogy a horvátok megnyomják majd a meccs elejét,  az viszont megleptek őket, hogy Dani Olmo gólja után visszaálltak, és hagyták a vendégeket játékba lendülni.

Ennek is volt köszönhető, hogy a második félidőben sikerült egyenlíteni. Ezt követően ugyan megint megpróbáltak feljebb kapcsolni, de szerencsére ki tudtuk védekezni a támadásaikat.

– mondta a jobbhátvéd, hozzátéve, hogy a félidőben arról beszélgettek, hogy az első félidő második felében produkál játékra lehet építeni.

A Fradi góljánál Sigér Dávid fejesénél nehéz volt eldönteni, áthaladt-e a labda a gólvonalon, és amikor a partjelző emelte a zászlaját, Lovrencsics azt hitte, a lest jelzi, és csak akkor fogta fel, hogy egyenlítettek, amikor a bíró mutatta, hogy középkezdés jön.

„Örülök, hogy jó eredményt értünk el, de nincs lefutva a párharc. A Dinamo is tud jobb leni, és nekünk is a maximumot kell nyújtani a szurkolóink előtt a visszavágón. Biztos, hogy agresszívabb lesz a Dinamo, inkább azt az arcát mutatja majd, amelyik a végén nyomást tett ránk. De mindenre fel kell készülni. Az első meccs sok tanulsággal járt, sok plusz információt adott a mesternek is, hogy fel tudjunk készülni a visszavágóra. Nem szabad azt hinni, hogy nincs esélyünk, hiszen a Ludogorec, és most a Dinamo ellen is bebizonyítottuk, hogy jobb csapatok ellen is tudunk jól játszani, eredményesek lenni. A saját táborunk előtt kizárólag a győzelemre törhetünk” – tekintett előre a visszavágóra a válogatott védő.

Amennyiben a Fradi győztesen kerül ki a párharcból, akkor egy lépésre kerül a BL-főtáblától, és a szlovén Mariboron vagy a norvég Rosenborgon kellene túljutnia, hogy aztán Európa 32 legjobb csapata közé kerüljön.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. meccs

Dinamo Zagreb–Ferencváros 1-1 (1-0)
Zágráb, Maksimir Stadion, 14283 néző
v.: Paweł Raczkowski (lengyel)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac – Gojak (Moro 69.), Ademi, Olmo – Hajrovic (Majer 69.), Petkovic (Gavranovic 76.), Orsic.
Vezetőedző: Nenad Bjelica
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér, Skvarka (Ihnatenko 89.) – Zubkov, Szihnyevics (Lanzafame 78.), Tokmac (Civic 83.).
Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Olmo (7.) ill. Sigér (59.)
Sárga lap: Moro (81.) ill. Sigér (5.), Haratin (29.), Skvarka (37.), Szihnyevics (53.), Zubkov (93.)

Olvasói sztorik