Magyar foci

Az UEFA akár ki is zárhatja a Craiovát?

A korábbi román játékvezető, Ion Craciunescu szerint a meccset 3-0-ra jóváírhatják a Honvéd javára.

Megírtuk: a Budapest Honvéd tizenegyesekkel elbukta a román Craiova elleni EL-selejtező párharcot, ám a kispestiek hivatalosan is megóvták a találkozót a hosszabbításban történt balhé miatt. Mint ismert a 119. percben a hazai drukkerek hanggránátot dobtak a pályára, amely Arnold Hunter játékvezető mellett robbant fel, majd az észak-ír sípmestert öngyújtóval is megdobták.

A bírót hosszú percekig ápolták, majd az egyeztetések után úgy döntött, hogy folytatják a mérkőzést, a tizenegyespárbajt már a negyedik számú játékvezető Jamie Robinson vezényelte le. A helyi hírek szerint a találkozót azért nem szakították félbe, mert a helyi rendőrség nem tudta garantálni a résztvevők biztonságos távozását.

Érdekesség, hogy a korábbi román FIFA-játékvezető, Ion Craciunescu a prosport.ro kérdésére elmondta, szerinte az UEFA akár ki is zárhatja a Craiovát és a meccset 3-0-val a Honvéd javára írhatja jóvá. Az egykori bíró azt is elárulta, hogy a játékvezető csak súlyos sérülés esetén kérhetett volna cserét, de erről ebben a helyzetben nem volt szó, ugyanis az ápolása után még mászkált a stadionban, kiosztott két sárga lapot és tárgyalt a folytatásról az illetékesekkel, és csak ezután adta át a helyét a negyedik számú bírónak.

Kiemelt kép: Craiova Twitter

Olvasói sztorik