Magyar foci

A románok rettegnek, hogy nem őket választja a Vidi játékosa

Korábban beszámoltunk róla, hogy július 25-én igazolt Rus Adrián a Mol Fehérvár FC-be a Sepsi OSK-tól.

Rus Adrián a Vidiben folytatja
Újabb igazolást jelentettek be az Európa Ligára készülő székesfehérváriak.

A 23 éves hátvédet többek között a román bajnokság egyik legerősebb csapata, az FCSB is kinézte magának, miután az élvonal egyik legjobb hátvédévé nőtte ki magát. Csakhogy Rus végül a Vidiben kötött ki és ez rendkívül aggasztja szomszédainkat. A román szövetség ugyanis nem szeretne lemondani a labdarúgóról, ezért komoly lépésre szánta el magát:

az ország vezető sportnapilapja, a Gazeta Sporturilor szerint meghívót küldenek majd Rus Adriánnak a román válogatottba.

A lépés egyébként logikus, amennyiben ugyanis pályára lép egyszer a románoknál Rus, úgy a magyar csapatban már ezt nem teheti meg. Szomszédaink pedig szeretnék bebiztosítani a hátvédet, aki többször is úgy nyilatkozott már, hogy szívesen lenne magyar válogatott.

Utánpótlás szinten egyébként Romániát képviselte Rus, sőt az U21-es válogatottal csodát tett a korosztályos Európa-bajnokságon: az angolokat legyőzve és a franciákkal döntetlen játszva jutottak elődöntőbe, ám a németekkel már nem bírtak.

Pár éve érettségije sem volt a román focicsodát felépítő edzőnek
Egy edző, akit megpróbáltak elnyomni és megalázni fogta a román legenda fiát, néhány tapasztalt játékost és az U21-es Európa-bajnokság meglepetéscsapatát építette föl.

A labda mindenesetre már a hátvéd térfelén pattog, a románok pedig tűkön ülve várják, mi lesz a döntés.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik