Magyar foci

U17-es Eb: elképesztő fiesztát rendeztek a magyar fiatalok

Ritkán látható pillanata a futballtörténelmünknek, amikor egy magyar csapat kijut a világbajnokságra. Ráadásul veretlenül. Öröm nézni, ahogy a srácok csütörtökön megélték a pillanatot!

Csütörtökön délután, Dublinban, Belgium ellen lépett pályára az U17-es magyar válogatott a korosztályos Európa-bajnokság ötödik helyéért, ahol nem kisebb volt a tét, mint a brazíliai világbajnokságon való részvétel. A rendes játékidőben 1-1-re végeztek a csapatok – Komáromi György (Kiemelt képünkön, forrás: facebook.com) egyenlített a 60. percben –, így a spanyolok elleni drámai körülmények között elbukott negyeddöntőhöz hasonlóan jöhettek a büntetők.

Kijutott a világbajnokságra a magyar U17-es válogatott
Tizenegyesek döntöttek a belgák ellen is.

Az első két körben nem hibáztak a játékosok, majd a harmadik belga fiatal a kapufát találta el. A mieink azonban a továbbiakban is pontosan céloztak, így megnyerték a mérkőzést és kvalifikálták magukat az őszi, brazíliai világbajnokságra. Az utolsó büntető után érthető módon elképesztő örömtáncba kezdtek a fiatalok. Íme:


Preisinger Sándor edző a találkozó után érthetően büszke volt tanítványaira. Úgy fogalmazott, amit ezen a tornán elértek, az minden dicséretet megérdemel.

Meccsről meccsre javult a teljesítményünk, és az utolsó mérkőzésen teljesen megérdemelten győztük le azt a belga válogatottat, amely márciusban még 4-2-re győzni tudott ellenünk Telkiben. Ami a mérkőzést illeti, végig fegyelmezetten, taktikusan futballoztunk, emellett nagyot küzdöttek a játékosok, minden pályára lépő futballista száz százalékot adott ki magából. A mentális erőnket mutatja, hogy hátrányban azonnal tudtunk váltani, és perceken belül kiegyenlítettünk, majd megvoltak a lehetőségeink a győztes gól megszerzésére is. Sokat tettük a sikerért és végre a tizenegyesekből is mi jöttünk ki jobban

– értékelt az mlsz.hu-n a lefújás után Preisinger Sándor, aki igazán büszke lehet tanítványaira, hiszen veretlenek maradtak; Portugáliát (1-0), Izlandot (2-1), Oroszországot (3-2), Belgiumot (1-1, büntetőkkel 5-4) is legyőzték és Spanyolország elleni is 1-1-es döntetlent játszottak a rendes játékidőben és csak büntetőkkel kaptak ki.

U17-es Európa-bajnokság, ötödik helyért

Magyarország – Belgium 1-1 (0-0) Tizenegyesekkel: 5-4
Magyarország: Hegyi – Buna (Szalay, 94.), Horváth M., Balogh B., Bekker – Kata – Komáromi, Kosznovszky, Major, Zuigeber – Németh A. (Molnár R., 82.)  Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Gólszerzők: Komáromi (61.), illetve Kalulika (56.)

Kiemelt kép: MLSZ Twitter

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik