Magyar foci

Kijutott a világbajnokságra a magyar U17-es válogatott

Tizenegyesek döntöttek a belgák ellen is.

Csütörtökön délután Belgium ellen lépett pályára az U17-es magyar válogatott a korosztályos Európa-bajnokság ötödik helyéért, ahol nem kisebb volt a tét, mint a brazíliai világbajnokságon való részvétel. Magyar helyzettel indult a találkozó, de Németh András közelről fölé fejelt. A folytatásban a belgák kétszer is a kapufát találták el, így gól nélküli első félidő után vonultak öltözőbe a csapatok.

Újoncok és visszatérők Marco Rossi bő keretében
Az Azerbajdzsán és a Wales elleni Eb-selejtezőkre készül a válogatott.

A második játékrészt is a mieink kezdték jobban, de az 56. percben mégis Belgium szerzett vezetést: egy oldalszabadrúgás után Kalulika érkezett jó ütemben a hosszún. Néhány perccel közel álltunk az egyenlítéshez, de a belga kapus bravúrral védte Kosznovszky lövését. A 61. percben viszont már nem úszták meg a belgák: Buna beadását Komáromi csúsztatta az alsóba.

Nem sokon múlott a fordítás, de a belgák hálóőre ismét nagyot védett, tíz perccel később pedig a másik oldalon Hegyi mutatott be szép bravúrt. A hajrában mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gól nem esett, így a spanyolok elleni negyeddöntőhöz hasonlóan a tizenegyespárbaj következett.

Az első két körben nem hibáztak a játékosok, majd a harmadik a belga fiatal a kapufát találta el. A mieink azonban egyet sem hibáztak, így megnyerték a mérkőzést és kvalifikálták magukat a világbajnokságra.

U17-es Európa-bajnokság, ötödik helyért

Magyarország – Belgium 1-1 (0-0) Tizenegyesekkel: 5-4
Magyarország: Hegyi – Buna (Szalay, 94.), Horváth M., Balogh B., Bekker – Kata – Komáromi, Kosznovszky, Major, Zuigeber – Németh A. (Molnár R., 82.)  Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Gólszerzők: Komáromi (61.), illetve Kalulika (56.)

Kiemelt kép: MLSZ Twitter

Olvasói sztorik