Magyar foci

U17-es Eb: a szövetségi edző szerint továbbmehetünk a csoportból

Preisinger Sándor úgy érzi, hogy nehéz, de nem megoldhatatlan feladat előtt a csapat.

Mint ismert, csütörtökön este Dublinban sorsolták ki a májusi U17-es Európa-bajnokság csoportbeosztását, amely után eldőlt, hogy a selejtezőkön remekelő magyar válogatott a C-csoportban Portugália, Oroszország és Izland ellen lép pályára az írországi tornán. A kontinensviadalon a négy négycsapatos csoportok első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe, Európa legjobb öt együttese pedig kivívja részvételét a brazíliai világbajnokságra.

Lionel Messi mögött második a korábbi újpesti
Alig két éve még a Fradi-, Vidi-kapusokat riogatta, most már egy listán szerepel a Barcelona legnagyobb sztárjával.

Csoportunkból Oroszország a 2006-os és a 2013-as kiírást is megnyerte. Portugália pedig 2003-ban és 2016-ban ért fel a csúcsra, de a mieink szövetségi edzője, Preisinger Sándor szerint a helyzetünk nem reménytelen, továbbjuthatunk a kvartettből.

Két nagyon erős csoportot sorsoltak ki. A mi csoportunk olyan feladatok elé állítja a csapatot, ami esetleg megoldható. A másik kettő jóval erősebbnek tűnik. A portugálokkal már játszottunk, kiemelkedő válogatott európai szinten is. Az izlandi és az orosz csapat egyelőre kicsit fekete ló számunkra, de már megindult az információszerzés. Fel fogunk készülni mindkét válogatottból, és biztos vagyok benne, hogy mindhárom meccs nagyon nehéz lesz. Nehéz a feladat, de nem elérhetetlen a csoportból való továbbjutás.

– nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor szövetségi edző a helyszínen.

címlapfotó: valogatott.mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik