Magyar foci

Borítékoljuk: a Vidi-Fradin Kassai Viktor lesz a főszereplő

Szerdán a magyar futball szerelmeseit a Magyar Kupa negyeddöntő-visszavágók tartják lázban. Különösen a Videoton-Ferencváros mérkőzés, ahol az első találkozón a Fradi némi meglepetésre hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget, így Szerhij Rebrov együttesének fel kell kötnie a gatyáját, ha ott szeretne lenni az elődöntőben.

Az ukrán edző tavaly augusztusban érkezett az Üllői útra, úgyhogy kevés sejtése lehet arról a történelmi ellentétről, amely a zöld-fehér klubvezetés és a nemzetközi téren legmagasabban jegyzett magyar játékvezető között feszül.

Márpedig a szerda este 18 órakor kezdődő presztízscsatára az MLSZ épp azt a Kassai Viktort jelölte játékvezetőnek, aki ellen korábban maga Kubatov Gábor klubelnök is felszólalt.

Mi ez az egész?

A Vasas és a Fradi 2016. év végén emlékezetes meccset játszott (2-2)Kassai Viktor négy tizenegyest ítélt meg (hármat a Vasasnak), egy-egy játékost kiállított, illetve Thomas Dollt, a Fradi edzőjét is elküldte a kispadtól.

A meccs után Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója bejelentette, egy darabig nem kérnek Kassai játékvezetéséből.

Majd jött egy MTK elleni meccs, amely után Thomas Dollt először két millióra büntette meg az MLSZ a nyilatkozata miatt, majd ezt csökkentették másfél millióraKubatov Gábor a klub elnöke az ítélet után felháborodott, azt mondta:

Ebben az országban bárki szabadon bírálhat bármely közjogi méltóságot, politikust, színészt, sportolót, de ha egy-egy játékvezetőről és ítéleteiről mond véleményt, akkor súlyosan megbüntetik, legyen szó akár ferencvárosi, akár bármilyen más klubhoz tartozó szakemberről. Nem is ismerek olyan szereplőt, akit ne lehetne büntetlenül kritizálni, kivéve a bírói kart és az MLSZ-t. Az én demokrácia-felfogásomtól ez távol áll.

A nagy kirohanással, cikkezéssel annyit mindenképp elért a Fradi, hogy az NB I-ben azóta nekik nem nagyon vezetett Kassai – ebben a bajnoki évadban csak egyszer, augusztusban, amikor az MTK-t 4–1-re győzte le az akkor még Thomas Doll által irányított csapat.

Kassai utoljára Fradi-Vidit 2016. március 2-án vezetett, épp mint most, Magyar Kupa negyeddöntő visszavágót. Három éve is épp ez volt a helyzet, mint most, a Videoton szerzett 1-0-ás vezetést Budapesten, de a felcsúti találkozón a Fradi bizonyult jobbnak (2–1), így idegenben szerzett több góllal jutott az elődöntőbe. Kassainak azon a találkozón is sűrűn járt a keze a zsebében: a hazaiaktól kiállította Asmir Suljicsot, Pátkai Mátét, míg a Fradiból Florian Trinksszet.

Látványosan játszott, de alattomos volt a MOL Vidi
Fehérvári rugdosódásba torkollott a kivételezett magyar fociklubok derbije, ezért inkább ráaludtunk a látottakra, mielőtt elemeztünk.

Borítékoljuk, mivel a két csapat utóbbi mérkőzései látványos rugdosódásba fulladtak olykor, ha Kassai Viktor a szabályokat szigorúan véve vezeti a mérkőzést, szerda este sem fejezik be a csapatok teljes létszámmal a kuparangadót. (Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágók:

Keddi eredmény:
Mezőkövesd Zsóry FC – DVSC 1-2
 (1-0)
Gólszerzők: Drazics (45.), illetve Takács (61., 87.)
Továbbjutott: DVSC 3-1-es összesítéssel

Szerdai program:
Soroksár (NB II)–Puskás Akadémia – 15.30
Az első mérkőzésen: 1–1
Mol Vidi FC–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – 18.00
Az első mérkőzésen: 2–1
Budapest Honvéd–Budaörs (NB II) – 18.00
Az első mérkőzésen: 2–1

Olvasói sztorik