Magyar foci

Képtelen befejezni a bajnokságot a Haladás?

Előfordulhat, hogy az idén százéves szombathelyi klub a következő szezonban csak a megyeiben indul.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy súlyos anyagi gondokkal küzd az NB I-ből szinte biztosan kieső Szombathelyi Haladás együttese. A csapatnál csúsznak a fizetések, a klubot működtető kft. tartozása a hírek szerint több százmillió forintra rúg, Tóth Miklós ügyvezető igazgató pedig a klubhonlapnak elismerte, valóban likviditási gondok merültek fel az egyesületnél, melyek miatt állítólag a következő évadra szóló licenc/versenyengedély is veszélybe került.

A Magyar Nemzet a pénteki cikkében további részleteket közölt, amelyek alapján az is megeshet, hogy a Hali a mostani bajnokságot sem tudja befejezni, jövőre pedig az NB II helyett csak a megyei első osztályban indulhat.

Az Magyar Nemzet úgy tudja, hogy félmilliárd forint körüli a csapatot működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. adóssága, ami egy kis költségvetésű klubnál jelentős. Olyannyira, hogy – fültanúk jelenlétében – Tóth Miklós ügyvezető két hete kijelentette, talán nem is tudják befejezni a most folyó pontvadászatot. De ha sikerül is, abban az esetben, ha nem teljesítik a licencfeltételeket, akkor a megyei bajnokságba száműzheti őket az MLSZ, és a Haladás úgy járhat, ahogy tavaly a Sopron vagy korábban az ETO FC.

Olvasói sztorik