Magyar foci sport

Képtelen befejezni a bajnokságot a Haladás?

Előfordulhat, hogy az idén százéves szombathelyi klub a következő szezonban csak a megyeiben indul.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy súlyos anyagi gondokkal küzd az NB I-ből szinte biztosan kieső Szombathelyi Haladás együttese. A csapatnál csúsznak a fizetések, a klubot működtető kft. tartozása a hírek szerint több százmillió forintra rúg, Tóth Miklós ügyvezető igazgató pedig a klubhonlapnak elismerte, valóban likviditási gondok merültek fel az egyesületnél, melyek miatt állítólag a következő évadra szóló licenc/versenyengedély is veszélybe került.

A Magyar Nemzet a pénteki cikkében további részleteket közölt, amelyek alapján az is megeshet, hogy a Hali a mostani bajnokságot sem tudja befejezni, jövőre pedig az NB II helyett csak a megyei első osztályban indulhat.

Az Magyar Nemzet úgy tudja, hogy félmilliárd forint körüli a csapatot működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. adóssága, ami egy kis költségvetésű klubnál jelentős. Olyannyira, hogy – fültanúk jelenlétében – Tóth Miklós ügyvezető két hete kijelentette, talán nem is tudják befejezni a most folyó pontvadászatot. De ha sikerül is, abban az esetben, ha nem teljesítik a licencfeltételeket, akkor a megyei bajnokságba száműzheti őket az MLSZ, és a Haladás úgy járhat, ahogy tavaly a Sopron vagy korábban az ETO FC.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!