Magyar foci

Rossi bejelentette, alaposan belenyúl a kezdőcsapatba

Három-négy helyen változtat a kapitány.

Marco Rossi nincs könnyű helyzetben, hiszen a csütörtöki, szlovákok elleni zakó után kellene „életet lehelnie” a magyar válogatottba. Vasárnap 18 órától (tv: M4 Sport) a világbajnoki ezüstérmes horvát nemzeti együttes vizitál a Fradi-pályán, és a mieink olasz szakvezetője egy nappal korábban leszögezte, a tervek szerint három-négy helyen változtat.

Szlovákiában a meccs nagy részében kiegyenlített volt a harc, sőt, voltak a találkozónak olyan szakaszai, amikor mi voltunk a jobbak – értékelt a kapitány. – Néhány helyzetben azonban veszítettünk az intenzitásunkból és ezekből kétszer gólt kaptunk. Most arra törekszünk, hogy az agresszív játékot és az intenzitást végig fenntartsuk a kilencven perc alatt.

Csak emlékeztetőül: csütörtök este a Gulácsi – Lang, Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár, Nagy Á., Kleinheisler, Korhut –  Kovács I. – Szalai összeállításban kezdett a magyar válogatott, csereként Szoboszlai, Dzsudzsák és Holender érkezett. Nem lenne nagy meglepetés, ha Rossi a horvátokkal szemben a védelem bal oldalán változtatna, illetve Kalmár és Kovács is kikerülhet. Baráth, Németh, Dzsudzsák, Nagy Dominik, vagy akár Holender is beszállhat…

Marco Rossi egyébiránt gyorsan megkapta a „Szalai-kérdést” a második Eb-selejtező előtti sajtótájékoztatón: mutatjuk, hogy látja a helyzetet az olasz tréner.

Mint ismert, a 31 esztendős csatár őszintén, egyszersmind meglehetősen kritikusan fogalmazott a csütörtöki, szlovákiai vereséget követően. A korábbi válogatott Hrutka János sem ment el szó nélkül a csatár kifakadása mellett.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Olvasói sztorik