Magyar foci sport

Rossi bejelentette, alaposan belenyúl a kezdőcsapatba

Három-négy helyen változtat a kapitány.

Marco Rossi nincs könnyű helyzetben, hiszen a csütörtöki, szlovákok elleni zakó után kellene „életet lehelnie” a magyar válogatottba. Vasárnap 18 órától (tv: M4 Sport) a világbajnoki ezüstérmes horvát nemzeti együttes vizitál a Fradi-pályán, és a mieink olasz szakvezetője egy nappal korábban leszögezte, a tervek szerint három-négy helyen változtat.

Szlovákiában a meccs nagy részében kiegyenlített volt a harc, sőt, voltak a találkozónak olyan szakaszai, amikor mi voltunk a jobbak – értékelt a kapitány. – Néhány helyzetben azonban veszítettünk az intenzitásunkból és ezekből kétszer gólt kaptunk. Most arra törekszünk, hogy az agresszív játékot és az intenzitást végig fenntartsuk a kilencven perc alatt.

Csak emlékeztetőül: csütörtök este a Gulácsi – Lang, Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár, Nagy Á., Kleinheisler, Korhut –  Kovács I. – Szalai összeállításban kezdett a magyar válogatott, csereként Szoboszlai, Dzsudzsák és Holender érkezett. Nem lenne nagy meglepetés, ha Rossi a horvátokkal szemben a védelem bal oldalán változtatna, illetve Kalmár és Kovács is kikerülhet. Baráth, Németh, Dzsudzsák, Nagy Dominik, vagy akár Holender is beszállhat…

Marco Rossi egyébiránt gyorsan megkapta a „Szalai-kérdést” a második Eb-selejtező előtti sajtótájékoztatón: mutatjuk, hogy látja a helyzetet az olasz tréner.

Mint ismert, a 31 esztendős csatár őszintén, egyszersmind meglehetősen kritikusan fogalmazott a csütörtöki, szlovákiai vereséget követően. A korábbi válogatott Hrutka János sem ment el szó nélkül a csatár kifakadása mellett.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!