Magyar foci

Csányi Sándor: Megválasztásommal a magyar futball fejlődését ismerték el

Az Európai Labdarúgó Szövetség tisztújító kongresszusán újabb négy évre elnöknek választották a szlovén Aleksander Ceferint, akinek nem volt kihívója.

Magyar szempontból ennél egy fokkal izgalmasabb információ, hogy a magyar szövetség elnökét, Csányi Sándort ismét beválasztották az UEFA végrehajtó bizottságába, ő lett az európai szövetség által kijelölt FIFA-alelnök és az UEFA alelnöke is.

A végrehajtó bizottságba a 11 jelöltből nyolc tagot – köztük egy nőt – választottak négyéves periódusra, 2023-ig. Az 55 tagállam szavazataiból 53 volt érvényes és 2 érvénytelen, az MLSZ első embere kapta a legtöbb szavazatot, 49-et.

“A magyar labdarúgás fejlődését ismerték el azzal az európai sportvezetők, hogy e két tisztségre második alkalommal is megszavaztak, a bizalom egyben azt is jelenti, hogy díjazták az elmúlt évek nemzetközi munkáját. Hazánk kiemelt feladatok előtt áll: ilyen sorozat még soha nem adódott a magyar labdarúgás történetében.

Idén májusban Budapesten lesz az év női labdarúgó-eseménye, a BL-döntő, jövőre a valaha volt legnagyobb férfi Európa-bajnokságnak adunk otthont – tizenegy más ország mellett –, 2021-ben pedig a szlovénokkal közösen rendezünk U21-es Eb-t. Elégedettek akkor lehetünk, ha a sportág hátterének fejlődését a klubok, és ezáltal a magyar válogatottak szereplése is visszatükrözi”

nyilatkozta Csányi a magyar szövetség oldalán.

Az MLSZ kiemelte, korábban sosem fordult elő, hogy magyar sportdiplomata egyszerre töltött be két ilyen magas rangú nemzetközi tisztséget, mint a FIFA és az UEFA alelnöki posztja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik