Magyar foci

Ugrai szerint nem meglepetés a DVTK mélyrepülése: beleszállt a tulajdonosba is

Diósgyőrben száműzték, Görögországban szárnyal a futballista, aki Marco Rossinak is bizonyíthat novemberben,

Ugrai Roland szeptemberben lett Megyeri Balázs után a görög Atromitosz második magyar légiósa, miután száműzték Diósgyőrből. A 25 éves játékos hamar nagy formában lendült Görögországban, hiszen hét bajnoki mérkőzésen már három gólnál és egy gólpassznál jár, legutóbb a PAOK kapuját vette be.

A kiváló teljesítményre Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, Ugrai pedig újra bekerült a magyar válogatott 26 fős keretébe, ő az öt nagy visszatérő egyike. 

Az M4Sport Góóól!2 című műsorában korábbi klubjáról, a Diósgyőrről is kérdezték. A miskolci csapat hat ponttal jelenleg a kiesőzónában tanyázik, zsinórban hat vereséget húzott be, utoljára augusztus közepén nyert.

Ott voltam a klubnál, amikor a negatív széria elkezdődött. Csúnyán hangzik, de sajnos várható volt, hogy így szerepel a csapat, a város ennél sokkal többet érdemelne. A saját felelősségem is megvan, hiszen fél évet én is a klubnál töltöttem ebben a rossz időszakban.

A tulajdonosok közti különbségről

Nem szeretnék sárdobálózásba kezdeni és rossz dolgokat mondani a Diósgyőrről. Ha egy példát mégis mondhatok:sajnálatos módon azt kell mondanom, ha jönne velem szembe a DVTK tulajdonosa, nem biztos, hogy megismerném. Ezzel ellentétben, mióta itt vagyok kint Görögországban, a tulajdonos heti kétszer minimum lejön a csapathoz. És nem azért, hogy felügyeljen vagy hozzászóljon a szakmai dolgokhoz, hanem együtt él a csapattal, érdekli, hogy mi van a játékosokkal

– fogalmazott Ugrai.

Ha már magyar foci: Marco Rossi elárulta, kiben csalódott a legnagyobbat, garantáltan meg fogsz lepődni… Az olasz szakember azt is elmondta, mi a baj magyar futball legnagyobb reménységével. 

Ugrai Roland nem kellett Diósgyőrben – fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

címlapkép: Szirtesi László/Getty Images

Olvasói sztorik