Magyar foci

Teljes a magyar keret: velük megy csatába Rossi az észtek és a finnek ellen – hivatalos

A szövetségi kapitány ezúttal is bátor döntéseket hozott.

Az öt nagy visszatérő után az MLSZ a hivatalos közösségi oldalán a magyar válogatott teljes keretét kihirdette az Észtország és Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre. Íme Marco Rossi 26 fős kerete:

Húsz percet várt a mentőre a horrorsérülést szenvedő NB II-es játékos
A Siófok futballistája, Horváth Attila arccsonttörést szenvedett.

A mieink november tizenötödikén előbb az észt, három nappal később pedig a finn válogatott ellen lépnek pályára a Groupama Arénába.

A jelenlegi keretből hárman – Gazdag Dániel, Holman Dávid és Holender Filip – nem léptek még pályára soha sem az A-válogatottban, novemberben a Nemzetek Ligájában debütálhatnak, ha Marco Rossi bizalmat szavaz nekik.

A nemzeti csapatba ezúttal meghívót kapott Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Holman Dávid, Korhut Mihály és Ugrai Roland is, csakúgy, mint az U21-es válogatottból a korosztályos Eb-selejtező sorozat végén kiöregedő Gazdag Dániel – írja az MLSZ. Az Egyesült Államokban szereplő játékosok közül Németh Krisztián és Sallói Dániel meghívásától viszont ezúttal eltekintett a kapitány, mivel az MLS rájátszásába bejutott csapatok vasárnap fontos mérkőzést játszanak, így a két játékos csak kedden tudott volna megérkezni Telkibe, s az időeltolódásból és az utazásból fakadó fáradtság miatt csütörtökön egész biztosan nem tudtak volna pályára lépni Észtország ellen.

 A most visszatérő játékosokkal eddig azért nem számolhattam, mert nem játszottak rendszeresen klubjaikban, és ennek következtében nem voltak csúcsformában.  Mostanra azonban mindegyikük rendszeresen játszik és jó formába került, így ezúttal nem volt akadálya annak, hogy meghívást kapjanak. Fontos kiemelni, hogy mintegy 45 játékost figyelünk állandó jelleggel, nekem pedig az a feladatom, hogy az adott pillanatban a legjobb formában lévőket hívjam meg közülük a keretbe. Akik most lehetőséget kaptak, azoktól alapvető elvárásom, hogy mindent megtegyenek a címeres mezért és a lehető legjobbjukat nyújtva játsszanak az előttünk álló két mérkőzésen

– nyilatkozta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. 

Marco Rossi azt is elmondta, hogy amennyiben Dzsudzsák Balázs kezdőként lép pályára, ismét ő fogja viselni a csapatkapitányi karszalagot, ellenkező esetben a pályán és azon kívül is példaértékű munkát végző Szalai Ádám vezeti majd ki a csapatot a Groupama Aréna gyepére.

A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, a többiek pedig klubkötelezettségeik végeztével csatlakoznak a társaikhoz.

Marco Rossi kerete az észtek és a finnek ellen:

Kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Kovácsik Ádám
Védők: Baráth Botond, Fiola Attila, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Vinícius Paulo
Középpályások: Gazdag Dániel, Holman Dávid, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Pátkai Máté
Támadók: Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Holender Filip, Nagy Dominik, Sallai Roland, Szalai Ádám, Ugrai Roland, Varga Roland

Olvasói sztorik