Magyar foci

Szoboszlai Dominik még nem győzte meg Marco Rossit

Az olasz szakembernek fenntartásai vannak a magyar futball legnagyobb ígéretével kapcsolatban. Schäfer András a legújabb kiszemelt.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi 26 fős keretet hirdetett az észtek és a finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Az olasz szakember bekeményített, és elmondta, kiknek nincs több dobásuk… Eközben a népszerű riporter nagyon keményen nekiment a visszatérő Dzsudzsák Balázsnak.

Marco Rossi az M4 Sportnak adott nyilatkozatában külön kitért Szoboszlai Dominik helyzetére, de kiderült az is, ki lehet a válogatott legújabb felfedezettje.

Szoboszlai Dominik remek játékos, jó ideje figyeljük őt is. Már azelőtt figyeltem, hogy kineveztek volna a magyar válogatott szövetségi kapitányának. Nagyon tehetséges játékos, kiváló jobb lábbal, de némi fenntartásom van még az átmenettel kapcsolatban: hogyan megy vissza védekezni, illetve a bajnokság színvonalával is, ahol futballozik. Amint véglegesíti helyét a Salzburg első csapatában, ő lesz az egyik játékos, akit behívhatunk.

Tizenkilenc éves MTK-s fiatal lesz Rossi nagy dobása?

– A másik érdekes futballista Schäfer András, élvezettel figyelem a játékát. Az MTK-ban a bal oldalon játszik, de szerintem a három belső középpályás egyike is lehet. Érdekes srác, gyors, technikailag képzett, minden fiatalt nyomunk követünk – árulta el Marco Rossi.

Ha már válogatott: az olasz szakember megnevezte, ki okozta a legnagyobb csalódást, garantáltan meg fogsz lepődni…

Szoboszlainak az osztrák élvonalban kell bizonyítania – fotó: fc-liefering.at

címlapkép: Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik