Magyar foci

„Nagyszerű játék!” – az angol sajtó is megemelte kalapját a Vidi előtt

Nagyot küzdöttek a fehérváriak és ezt a szigetországban is megjegyezték.

Bár hatalmasat küzdött, egyetlen góllal mégis alulmaradt a Mol Vidi FC a Chelsea elleni Európa Liga-csoportkör mérkőzésen. A fehérváriak egészen hetven percen keresztül tartották a PL-gigászok támadásait, és bár a londoniak rengeteget próbálkoztak, ezek közül alig csak néhány ment kapura.

Álvaro Morata szerezte a Chelsea győztes gólját, ám a mérkőzés elején is kis híján be tudott találni, de ez a jelenet inkább komikusabb volt, minthogy komoly helyzetnek lehessen elkönyvelni. Mindenesetre a Vidi teljesítményére egy szó sem lehet, még a „kékek” menedzsere, Maurizio Sarri szerint is szervezett volt és jól védekezett a magyar csapat.

A sajtóban is hasonlóan vélekednek az NB I címvédőjéről. A Sky Sports például kiemelte, hogy a Vidi egy pillanatig sem csüggedt a Chelsea nagyarányú labdabirtoklásán, de ez a játékukból is látszódott. Sőt a szokásos értékeléseknél Juhász Rolandnál csak egyetlen játékos ért el ugyanannyi „pontot” (Ruben Loftus-Cheek), szám szerint nyolcat, mindenki másnál jobbat kapott (még Eden Hazard-nál is). Érdekes, hogy a West London Sport szerint Loftus-Cheek teljesítménye csak hatost ért.

A BT Sport szakkommentátora, Glenn Hoddle egyértelműen kijelentette, a Vidi nagyszerűen játszott az egész mérkőzésen, miközben a londoniak nem igazán voltak a helyzet magaslatán. A fehérváriak védekezésére hívta fel a figyelmet az Independent, alaposan megizzasztotta az „kékek” sztárjait, miközben a Mirror arról ír, hogy a magyarok legalább olyan kemények voltak, mint a PAOK, a Chelsea legutóbbi ellenfele.

Hasonlóan jó véleményen voltak a szurkolók is, érdemes végignézni a legjobb kommenteket.

Közel volt a gólszerzéshez a Vidi is:

Címlapkép: Bryn Lennon/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik