Magyar Kupa: Sárvárra utazik a Fradi, mumust kapott a Vidi

Sorsoltak: mutatjuk a 7. forduló pontos párosításait.

Az MLSZ székházában pénteken délelőtt, szeptember 28-án 10 órától került sor a Magyar Kupa 7. fordulójának sorsolására. Az NB I-es csapatok – de már csak ők – kiemeltként nem kerülhetnek össze, és mindig vendégként lépnek pályára, lévén az alacsonyabb osztályú együttesek a pályaválasztók.

A hivatalos játéknap október 31., a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

A DVSC és az MTK kapott NB I-es csapatként megyei riválist: a fővárosiak a Vecsés otthonába látogatnak, míg a Loki a Zala megyei Technoroll Teskánd KSE-hez utazik. A címvédő Újpest belehúzott, hiszen a lila-fehérek ellenfele az NB II-es ETO lesz. A Mol Vidi FC-t egy évvel ezelőtt a Vác FC búcsúztatta, a két csapat októberben újfent találkozik. A Ferencváros az NB III-as Sárvár otthonában harcolhat a továbbjutásért.

Az NB I-es csapatok mérkőzései a Magyar Kupa 7. fordulójában:

További párosítások:

Előzmények

Az élvonalbeli együttesek csak a főtábla első körében kapcsolódtak be a küzdelmekbe, ahol még 128 csapat volt versenyben. A 64 fős mezőnybe minden, az OTP Bank Ligában szereplő csapat kvalifikálta magát, a Merkantil Bank Ligából viszont már lesznek hiányzók: a Balmaz Kamilla, a Dorogi FC és a Credobus-Mosonmagyaróvár már búcsúzott a sorozatból.

A Magyar Kupa 7. fordulójába jutott csapatok összetétele:

A Magyar Kupa további menete

Ami a további lebonyolítást illeti: a 7. és a 8. fordulóban már csak az NB I-es klubok kiemeltek, a 9. körtől (nyolcaddöntőtől) kezdve viszont már nincs kiemelés. A 6., 7. és 8. fordulóban a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik.

A nyolcaddöntőtől kezdve viszont már oda-vissza vágós rendszerben zajlanak a párharcok. Minden esetben az alacsonyabb vonalbeli csapatok a pályaválasztók, ha azonos osztálybeliek kerülnek össze, akkor az előbb kihúzott együttes.

A kupadöntő helyszíne a Groupama Aréna lesz.

címlapkép: MLSZ