„A mostani Dzsudzsák nem Premier League-szintű játékos”

Kele János úgy véli, kikerült az európai topfoci vérkeringéséből, leigazolása kockázatot jelentene bármelyik angol klubnak.

Dzsudzsák Balázs továbbra sem talált magának új klubot, a 31 éves szélső így szabadon igazolható, miközben nemzetközi sajtóhírek szerint még mindig képben van az egyesült arab emírségekbeli Sabab al-Ahli Dubai FC-nél. Ezzel párhuzamosan az arab sajtó arról is beszámolt, hogy a magyar futballista elmondása szerint az angol élvonalból, azaz a Premier League-ből is van ajánlata.

Gyönyörű góllal szerzett vezetést a magyar válogatott – VIDEÓ
Sallai Roland volt a befejező. Hamar jött az egyenlítés.

Az angol futball szakértőjét, Kele Jánost arról kérdeztük, melyik PL-csapatban tudná elképzelni a kilencvenhatszoros magyar válogatott labdarúgót.

– Ha őszintén szeretnék fogalmazni, akkor azt mondhatom: nagyon meglepne, ha Balázs a Premier League-be tudna igazolni, vagy akadna olyan csapat, ahol látnak benne elég fantáziát. A fizetési igénye talán az angol élvonalban kielégíthető lenne; ugyanakkor tény az is, korábban a Cardiff Cityvel és Newcastle Uniteddel hozták szóba a magyar játékost, ezen klubok pedig nem feltétlenül arról híresek, hogy túlságosan sokat fizetnének a labdarúgóknak.

Kockázatot jelentene Dzsudzsák leigazolása

– Emellett az is nagyon fontos tényező, hogy Balázsnak több hónapja nincs csapata, illetve, ha csak az elmúlt éveket vesszük alapul – gondolok itt elsősorban az arab kalandra –, akkor nem játszott komolyan vehető bajnokságban.

Egyszerűen kikerült az európai topfoci vérkeringéséből. Dzsudzsák szabadon igazolható, de mindezen tényezőket ismerve még az angol kluboknak is kockázatot jelentene a megszerzése.

Dzsudzsák Balázs továbbra sem talált magának csapatot – fotó: mlsz.hu

Mi a helyzet a kvalitásokkal?

– Dzsudzsák Balázs a saját képességeit tekintve – amikor a csúcson volt és kiváló formában játszott –, akár játszhatott volna a Premier League-ben. Azt nehéz megmondani, hogy ez az állítás jelen pillanatban mennyire igaz, mivel nagyon régóta nem láttuk tétmérkőzésen játszani.

Az a Dzsudzsák Balázs, akit legutóbb a válogatott mérkőzéseken láthattunk, nem Premier League-szintű játékos.

Mikor hozott rossz döntést Dzsudzsák Balázs?

Dzsudzsák Balázs 2008 és 2011 között roppant sikeres éveket húzott le a PSV Eindhovennél, ünnepelt sztár volt a hollandoknál, majd úgy döntött, hogy 2011-ben az orosz Anzsi Mahacskalához igazol. Innen honfitársunk útja – ez idáig – nem vezetett vissza az európai topfociba…
– Úgy gondolom, a PSV-s éveket követően Dzsudzsák Balázs dönthetett volna úgy, hogy elmegy valamelyik topbajnokság középcsapatához, gondolok itt a Hamburgra vagy éppen a Lille-re, ahol akkoriban felvetődött a neve. Utólag mondhatjuk, hogy a PSV után másképpen is lehetett volna dönteni. Talán járható út lett volna, ha abban a pillanatban nem a legkecsegtetőbb anyagi ajánlatra mond igent, hanem beéri kicsit kevesebbel, cserébe azért az esélyért, hogy felhívja magára valamely topcsapat figyelmét. Nem így döntött, és most már tudjuk, valószínűleg nulla topligás meccsel fejezi be pályafutását – összegzett Kele János.

címlapkép: Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images