Nemzetközi foci

Dzsudzsákot már a Premier League-ben látják, nem is akárhol

Szenzációs listán a magyar futballista: irány a Cardiff City?

A Prermier League-csapatok számára már augusztus kilencedikén véget ért a nyári átigazolási időszak, igaz, a klubok szabadon igazolható játékosokkal még megerősíthetik a keretüket. Ilyen apropóból a talkSPORT Top10-es listán gyűjtötte össze a „legérdekesebb” futballistákat, akik a lap meglátása szerint erősítést jelentenének az angol élvonalbeli csapatoknak.

A listán olyan nevekkel találkozhatunk, mint Claudio Marchisio, Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Yaya Touré vagy éppen Dzsudzsák Balázs.

A magyar játékos helyzetét alaposan elemzi a lap. A szerző, Joe Coleman szerint Dzsudzsák Balázs akkor követett el hibát, vagy legalábbis érte számos kritika, amikor a PSV Eindhoventől 2011-ben az Anzsi Mahacskalához igazolt.

Dzsudzsák: irány Cardiff?

A talkSPORT szerint Dzsudzsák stílusához leginkább a Cardiff City játékfelfogása passzolna és nagy hasznát vehetné a menedzser, Neil Warnock. A klub az előző szezont még a Championshipben töltötte, ám a Premier League új szezonjában – már friss feljutóként – egy győzelemmel és egy vereséggel kezdett.

A lap szerint Dzsudzsák képességeit a mai napig nem lehet megkérdőjelezni, viszont a szerző szerint kérdéses, mennyire motivált… A lap kiemeli: két év arab luxus után Dzsudzsáknak talán önmagát is motiválnia kell, de még mindig képes arra, hogy a legjobb helyen valami különlegeset alkosson.

Dzsudzsák Balázs tényleg topligában köthet ki? – fotó: Laszlo Szirtesi/Getty Images

címlapkép: Andrew Surma/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik