Magyar foci

Gulácsi és Varga is megmondta a véleményét a válogatott produkciójáról

Nagy az egyetértés.

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott Fehéroroszország ellen. A mérkőzést követően Varga Roland és Gulácsi Péter is megosztotta gondolatait a mérkőzéssel kapcsolatban.

A Ferencváros jobbszélsője először gólját elemezte:

Nyilván, tudok neki örülni, rég szereztem gólt amúgy is. Meg persze válogatott gólt szerezni nagyon jó érzés. Egy begyakorolt figura után történt az egész. Meg volt beszélve, hogy lesről fogok visszalépni, így üresen leszek, Balázs jól előrerúgta a labdát, és sikerült gólt fejelnem.”

Arra a kérdésre, hogy miért nem tudtunk több lehetőséget kidolgozni,  már kissé szűkszavúbban reagált:

Nem tudom, nehéz megmondani, nyilván ki fogjuk elemezni.”

Az is érzékelhető volt, hogy a fehérorosz csapat főleg az ő oldalukon próbálkozik, rengeteg támadás jött onnan. Próbálták Lovrencsics Gergővel megoldani a feladatot, de még az is látható volt, hogy nem működött olajozottan:

Igen, akadtak problémáink, de nyilván azon vagyunk, hogy ezt majd ki tudjuk javítani és akkor jobbak legyünk.

Varga azt is elárulta, vajon most hol tart a válogatott:

Majd kiderül a tétmeccseken, hogy hol tartunk.”

Az RB Leipzig kapusa gyakorlatilag bravúrt bravúrra halmozva tartotta a meccsben a válogatottunkat, nem csoda, hogy egyáltalán nem volt elégedett a mutatott játékkal:

Összességében úgy érzem, túl passzívan játszottunk, nem igazán mentünk bele a párharcokba. Ennek is az eredménye volt az, hogy több lehetőségük volt, mint ahogy azt előre gondoltuk. Nem lehet hagyni őket, hogy simán a szélére kijátsszák a labdát, hogy onnan befelé jöjjenek és ezeket nem jól reagáltuk le. Nemzetközi szinten párharcokat kell nyerni, a párharcokba bele kell menni és ezt nem tettük meg.”

Arról is kérdezték, hogy ez vajon a szervezettségen múlik?

Kevés nemzetközi tapasztalata van a keretnek, ha azt vesszük, és sajnos ez nemzetközi szinten ezek döntő dolgok. Ahogy mondtam, a párharcok döntik el a meccset, ezt ma nem tettük meg. Hogy ez minek tudható be, nyilván ennek van rengeteg oka, de szervezettséggel ezt lehet ellensúlyozni, de ennek az útnak még az elején járunk.”

A jövővel kapcsolatban is Gulácsi a következőket nyilatkozta:

Nyilván ez a mai meccs sem volt bíztató, összességében egy nálunk gyengébben rangsorolt ellenfélnél egy döntetlent játszottunk, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy a játékban ők voltak a veszélyesebbek. Van még egy mérkőzésünk az ausztrálok ellen, ott lehet, hogy más játékosok is lehetőséget kapnak, és utána meg kell találni azokat, akik aztán szeptemberben is sikeresek tudnak lenni.”

Címlapkép: BelFootFeder Twitter

Olvasói sztorik