Válogatott

Nulla játék, szerencsés döntetlen Fehéroroszországban

Leekens válogatottjának fogalmas sincs, hogy mit kéne játszani. Lézengő játékosok, szervezetlenség.

Felkészülési mérkőzés

Fehéroroszország – Magyarország 1-1 (1-1) 
Breszt, Stadyen DASK Brestski. Játékvezető: Lapocskin (orosz), 8500 néző.
Fehéroroszország: Gorbunov – Sitov, Szivakov, Poljakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak (Karnickij, 62.) – Szavickij (Kovaljev, 72.), Maevszkij, Sztaszevics (Szkavis, 82.) –Szaroka (Lapcev, 71.). Szövetségi kapitány: Igor Kriusenko.
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Kádár, Vinícius, Szabó J. – Nagy Á. (Vadócz, a szünetben), Elek (Pátkai, 69.) – Varga R., Kleinheisler (Varga J., 78.), Dzsudzsák (Sallai, 67.) – Szalai (Böde, 65.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens.

Gólszerzők: Szaroka (26.), illetve Varga R. (29.)

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta szerda este Bresztben a magyar válogatott a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligája előtt. Georges Leekens szövetségi kapitány csapatának már csak azért is fontos volt a jó szereplés a fehéroroszok ellen, másrészt pedig az előző két vereséget – Kazahsztán és Skócia ellen – is illett volna elfeledtetni a szurkolókkal.

Az első kaput eltaláló lövés Kleinheisler nevéhez fűződött az 5. percben, a középre tartó távoli próbálkozását azonban könnyedén hárította Gorbunov. A túloldalon már sokkal melegebb volt a helyzet, a 10. percben Szavickij lövése kevéssel kerülte el a bal kapufát, majd a 23. percben Sztaszevics hat méterről elengedett kísérlete is veszélyes volt.

A helyzetek után végül megszületett a fehéroroszok gólja, egy szögletet követően a hosszúra szállt át a labda, ahol Szaroka senkitől sem zavartatva kilőtte a jobb alsót, 1-0. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, három perccel később máris újra egál volt az állás, Dzsudzsák szabadrúgását Varga Roland juttatta fejjel – és egy kicsit vállal – Gorbunov kapujába, 1-1. Az első játékrész végén még egy több mint gyanús esetnél maradt néma a játékvezető sípja a fehéroroszok tizenhatosán belül, Dzsudzsákot hátulról fellöktél, a büntető elmaradt.

A fordulás után még az első félidőnél is rosszabb magyar válogatottat láthattunk, húsz perccel a vége előtt csak Gulácsin és a szerencsén múlott, hogy nem vezet minimum két góllal fehérorosz csapat. Szaroka és Sztaszevics előtt sorra alakultak ki a lehetőségek, a 60. percben pedig a magyar kapus védett óriásit Kiszlkaj kapáslövésénél.

Dzsudzsák gólpasszt adott. Fotó és címlapfotó: bff.by

Öt percre rá Szabót csapta be Sitov a bal oldalon, külsővel célba vette Gulácsi kapuját, de néhány millimétert tévedett. Még mindig csak a 69. percben jártunk, amikor megint megköszönhettük a hazai támadónak, Szarokának és Gulácsinak, hogy 1-1 maradt az állás – nem sok közünk volt a meccshez.

Az utolsó negyed órára már nem szorult be a magyar csapat a saját kapuja elé, de támadásban nulla veszélyt jelentettünk a hazaik számára, így mondhatni szerencsénk volt, hogy legalább 1-1-es döntetlent el tudtunk érni Bresztben.

A mérkőzés góljait ide kattintva tekintheted meg.

Olvasói sztorik