Légiósok

Megvédte bajnoki címét Kleinheisler László csapata

Szoboszlai megint gólt szerzett a Lieferingben. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A magyar válogatott Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató FK Asztana megvédte címét a kazah bajnokságban. A sorozatban ötödször bajnok asztanai csapat a 30. forduló szombati játéknapján nem lépett pályára, ennek ellenére előnye behozhatatlanná vált a tabella élén, mivel Elek Ákos és Eppel Márton együttese, a Kajrat Almati hazai pályán 1-0-ra kikapott az Irtisz Pavlodartól. Elek nem volt a keretben, Eppel az 51. percben szállt be csereként. Az FK Asztana idén nyáron elindulhatott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de kiesett, az Európa-ligában viszont bejutott a csoportkörbe.

«Астана» – пятикратный чемпион Казахстана!!! В рамках 31-го тура Премьер-Лиги «Кайрат» на своем поле проиграл…

Közzétette: FC Astana – 2018. október 27., szombat

Az osztrák Bundesligában a Mattersburg 1-1-re végzett otthon az Altach ellen, a hazai csapatba a 24 éves Varga Barnabás a 63. percben, 0-0-nál állt be csereként. A másodosztályban a Liefering otthon kapott ki 3-1-re a FAC Wien ellen. A hazaiak gólját Szoboszlai Dominik szerezte, ez volt neki a harmadik a szezonban.

A német Bundesligáról itt írtunk: Dárdai Pál és Szalai Ádám csapata is remekelt.

A cseh élvonalban a Karvina otthon kapott ki 3-2-re a Sigma Olomouctól úgy, hogy Kocsis Gergő ezúttal sem volt nevezve a keretbe.

Szlovákiában Holman Dávid végig a pályán volt a Slovan Bratislavában, amely 2-0-ra győzött a Podbrezova vendégeként, és immát hat pont előnnyel vezeti a tabellát a DAC előtt.

Azért hat ponttal, mert a dunaszerdahelyiek kikaptak 2-1-re a Michalovcétól. A DAC-ban mindhárom magyar légiós kezdett: Kalmár Zsolt és Vida Máté végig a pályán volt, előbbi a 74. percben sárgát kapott. Vida Kristopher a 61. percig játszott, egy sárgát ő is begyűjtött.

Franciaországban, a Ligue 2-ben a Le Havre 2-1-re nyert a Lens ellen, méghozzá a kéztörés miatt kidőlt Bese Barnabás nélkül.

Törökországban, a második vonalban simán nyert otthon 4-0-ra az Adanaspor, ám a csapat magyar válogatott támadója, Feczesin Róbert nem volt a keretben.

Cipruson az APOEL idegenben lőtt négy gólt az Alki Oroklininak, 4-2-re megnyerve a meccset. Balogh Norbert bajnoki debütálása továbbra is csúszik, nem volt keretben a magyar válogatott támadó.

Ugyanez a helyzet Görögországban: a Lamia otthonában 3-2-re alulmaradó Levadiakosznál a keret közelébe sem került még idén Windecker József.

Kikapott az izraeli élvonalban Korhut Mihály csapata, a Hapoel Beer-Sheva is: a Netanya 1-0-ra győzött otthon.

Olvasói sztorik