Légiósok

„Dzsudzsák nem a pénz miatt igazol a Fortunához”

Hollandiában is tudják, hogy a bankszámlája már tele van.

Továbbra sem lehet tudni, hogy Dzsudzsák Balázs valóban visszatér-e a holland élvonalba, és az újonc Fortuna Sittard játékosa lesz-e, de az ELF Voetbal nevű portál közölt egy érdekes összefoglalást honfitársunk eddigi pályafutásáról.

A PSV Eindhovennél töltött időszakot egyáltalán nem taglalja a szerző, mert a szélső továbbra is olyan ismertségnek örvend az országban, hogy ezt nem szükséges részletezni.

A PSV-időszak után, 2011 júniusában Dzsudzsák az Anzsi Mahacskala együtteséhez távozott. Néhány hónappal korábban 2015 nyaráig meghosszabbította szerződését Eindhovenben, de ez csak arra volt jó, hogy az orosz klub egy zsák pénzt fizessen érte, a beszámolók szerint 14 millió eurót. Persze a magyar futballista sem járt rosszul, itt megmutattuk, milyen elképesztő pénzért futballozott az elmúlt évtizedben.

Guus Hiddink klubjánál nem sok sikert ért el, hiszen sérült volt, majd csupán nyolc meccsen lépett pályára, és télen továbbadták egy másik orosz csapatnak.

A Dinamo Moszkvánál már jobban ment neki: három és fél alatt 112 mérkőzésen 13 gólt szerzett, és legutóbbi trófeáját is ott nyerte.

A török Bursaspor következett, ott azonban nem nyújtott meggyőző teljesítményt: egy szezon alatt 25 meccs jutott neki.

Ha Dzsudzsák valóban úgy dönt, hogy a Fortuna Sittardot választja, azt biztosan nem a pénz miatt teszi majd. A bankszámlája már tele van, és nem csak az orosz és a török, hanem az arab kalandja miatt is – írja az ELF Voetbal.

Hozzáteszik, az elmúlt két idényben 54 meccsen 15 gólja és 24 gólpassza volt, de idén nyáron távozott.

A magyar játékos az Emirátusban megmutatta, hogy 31 évesen is fontos embere tud lennie egy csapatnak. Az egyetlen kérdés, hogy vajon a Fortuna Sittard mer-e ajánlatot tenni neki? ‒ zárja egy költői kérdéssel a szerző.

A minap a holland élvonalban újonc Fortuna edzője is beszélt honfitársunkról, hogy mit mondott, ide kattintva elolvashatod!

nyitókép: MTI Illyés Tibor

Olvasói sztorik