Köteles és Koman keretben sem volt

Fontos bajnokikat rendeztek Európában.

A hétfői játéknapon több magyar érdekeltségű klub is pályára lépett, lássuk, hogyan teljesítettek:

A dán bajnokság rájátszásának első meccsén, a Köteles Lászlót is soraiban tudó FC Köbenhavn 2–1-es győzelmet aratott a Nordsjaelland ellenében. A magyar kapus ezúttal nem volt tagja a keretnek, legutóbb még az alapszakasz során volt kezdő, akkor, bár három gólt is kapott, mégis győztesként tudott letérni a pályáról a Helsingor elleni mérkőzésen. A Köbenhavn a felsőház negyedik helyén tanyázik, ám ezzel a győzelemmel némileg közelebb tudott kerülni az jelenleg bronzérmes Nordsjaellandhoz.

Csupán egyetlen góllal maradt el a pontszerzéstől az FC Lugano az FC Lausanne-Sport elleni idegenbeli szereplésükön. A vendégeknél játszó Vécsei Bálintot csereként nevezték a találkozóra, de nem jutott szóhoz a 90 perc során. A Lausanne közel negyven percet emberhátrányban futballozott, de így is sikerült 2–1-re behúznia a meccset. A Luganonak fontos lett volna a győzelem, hiszen kilenc fordulóval a vége előtt csupán hat pontra vannak a kiesőzónától.

Biztos győzelmet aratott az Adanaspor a török másodosztály 29. fordulójában. Koman Vladimir ez alkalommal nem volt tagja a csapatnak, de a hazaiak így is könnyedén begyűjtötték a három pontot. Sokáig úgy tűnt, hogy akár kapott gól nélkül is lehozhatják a mérkőzést, de aztán a Samsunspor a 96. minutumban tudott szépíteni. Létfontosságú siker volt ez az Adanaspor számára, hiszen így egy picit meg tudtak lépni az alsóház végéből, ráadásul pont egy hasonló helyzetben lévő gárda ellen tudtak győzedelmeskedni.