Légiósok

Légióskörkép: Koman győztes gólt készített elő

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Ezt olvastad már?
Nézők nélkül, hatalmas káoszban kezdődött a Barcelona – Las Palmas

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC 0-2-ről szerzett pontot a Bayern München ellen a német Bundesliga hetedik fordulójában. A Hoffenheim viszont kikapott: a sérült Szalai Ádámot továbbra is nélkülöző együttes a Freiburg vendégeként veszítette el veretlenségét egy 3-2-es vereséggel. Gulácsi Péterrel a kapuban nyert 2-1-re a Leipzig.

A Korcsmár Zsoltot végig a soraiban tudó FC Midtjylland 4-1-re nyert az Aalborg ellen a dán élvonal 11. fordulójában. Az együttes ezzel továbbra is második, egy ponttal marad le az éllovas Nordsjaelland mögött.

Nikolics megállíthatatlan Fotó: Getty Images

Kecskés Ákos kezdőként 64. percet töltött a pályán a lengyel első osztály 11. fordulójában – csapata, a Termalica 1-0-ra kapott ki a Plocktól idegenben. Nagy Dominik végigjátszotta a Legia Warszawa bajnokiját – 3-0-ra kaptak ki a Lech Poznan elleni rangadón.

A Lugano légiósa, Vécsei Bálint is kezdő volt a svájci élvonal tizedik fordulójában. A magyar támadó az első félidőben volt pályán, a szünetben 1-0-s hátránynál cserélte le edzője – a vége 3-0 lett a Zürich javára.

Stieber Zoltán csereként beállva volt tagja a Columbus vendégeként 2-0-ra alulmaradó DC Unitednek az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján. Németh Krisztián a hajrára állt be a New England Revolution 0-0-ra végződő bajnokiján az Atlanta ellen. Nikolics Nemanja gólt is lőtt a Chicago Fire-ben, azonban így is csak 1-1 lett a vége a New York City elleni meccsnek. Sallói Dániel is végig a pályán volt a Sporting Kansas Cityben, amely 1-0-ra kikapott a Vancouvertől.

A Koman Vladimirt végig a soraiban tudó Adanaspor a 91. és a 93. percben szerzett találataival 2-1-re fordított és nyert az Erzurum ellen a török másodosztály hetedik fordulójában. A magyar középpályás a győztes gólt készítette elő.

Koman gólpassza

A norvég másodosztály 26. fordulójában 3-0-ra nyert a Kovács Pétert végig a kispadon tudó Arendal.

Jól kezdett a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev a Zorja vendégeként az ukrán élvonal 11. fordulójában, de csak nem jött össze a győzelem: a magyar védőt végig a soraiban tudó együttes az első félidő után már 3-0-ra vezetett, de innen felállt az ellenfél, és bár a 82. percben 4-3-ra ismét Kádárék vezettek, végül 4-4 lett a meccs. A magyar védő végig a pályán volt.

A Sallai Rolandot végig a soraiban tudó APOEL egy 91. percben szerzett góllal nyert az Alki ellen a ciprusi első osztály hatodik játéknapján.

Olvasói sztorik