Nemzetközi foci

Nézők nélkül, hatalmas káoszban kezdődött a Barcelona – Las Palmas

A katalánok sokáig nem akartak pályára lépni, de megijedhettek a pontlevonástól. Forrnak az indulatok, hatalmas a káosz a Nou Campnál.

A Barcelona nem sokkal a kezdés előtt mezt cserélt: a csapat az idegenbeli mezében – amely piros és sárga, mint a katalán zászló – lépett volna pályára, de Messiék végül visszavették az eredeti hazai szerelésüket. A Las Palmas a spanyol egységet szimbolizáló, sokak szerint szándékosan provokatív felszerelésében lép pályára.

Közben elkezdődött a mérkőzés, amiről természetesen beszámolunk.


Az FC Barcelona hivatalos közleményben jelezte: elítéli azokat az antidemokratikus eseményeket, amelyeket a nap folyamán szenvedtek el a katalán emberek. Továbbá jelezték: az eseményekre való tekintettel a mai mérkőzés zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.


A drukkerek még nem tudják, hogy nem mehetnek be?


Hivatalos! Több spanyol lap is azt írja, hogy végeleges a döntés, nem lehetnek nézők a meccsen. Az információt a Barcelona honlapján megerősítette.


Rendőrök a pályán Fotó: Europress/AFP

Megható:

Ter Stegen és Cillessen is melegít – tapsot kapnak a biztonságiaktól. Egyelőre csak tőlük: a klub az esetleges rendbontások miatt szintén a zárt kapuk mellett tette le a voksát.

Üres a stadion Fotó: Marca.com

Itt a Barcelona kezdő is! Mégis lesz meccs?

Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Busquets, Paulinho, Denis Suárez, Aleix Vidal – Messi, L. Suárez

A Sport.es azt írja, hiába várakoznak a szurkolók: lesz meccs, de a lelátók üresen maradnak.


A Marca értesülései szerint Messiék meggyőzték Bartomeu-elnököt: pályára akarnak lépni. Ha a klub első embere ebbe belemegy, akkor lesz meccs 16.15-től. Amennyiben nem áll ki a csapat, úgy hatpontos levonást kaphat a RAC1 értesülései szerint.


Rengeteg drukker akar bejutni a stadionba.


A korábbi hírek arról szóltak, hogy elmarad a Barcelona – Las Palmas találkozó. Most azonban úgy tűnik, a LaLiga vezetősége és a rendőrség ebbe nem egyezett bele.

A Las Palmas öt perccel ezelőtt kezdőt is hirdetett, ugyanakkor tartja a hír, hogy a Barcelona nem hajlandó pályára lépni.

Olvasói sztorik