Légiósok

Burgenlandi fricska: magyar támadóval győzte le Dávid Góliátot

Varga Barnabás hétvégén részese volt a Red Bull Salzburg legyőzésének, de nem titkolja: több lehetőségre vágyik a Mattersburgnál.

Kapcsolódó cikkek

Az osztrák Bundesliga legutóbbi fordulójában a bajnoki címtől karnyújtásnyira lévő Red Bull Salzburg váratlan vereséget szenvedett a biztos bent maradásért küzdő Mattersburg otthonában. A hazaiaknál a 23 éves Varga Barnabás is a pályán ünnepelhetett, aki a Rangadó.hu-nak kellemes emlékeit is felidézte a remek győzelem kapcsán.

– Nagyon kemény meccset játszottunk a Red Bull Salzburggal, előzetesen tudtuk, hogy nem lesz egyszerű kilencven perc. Mivel a kiesés elkerüléséért harcolunk, minden pontra óriási szükségünk van. A salzburgiak ellen mindent beleadtunk és végtelenül nagy örömmel töltött el minket, hogy az éllovast és vélhetően a későbbi bajnokot tudtuk legyőzni. Csereként szűk tíz perc jutott nekem a mérkőzésen, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben a periódusban az ellenfél kapuja elé nem nagyon tudtunk eljutni, védekezésre kényszerültünk, hiszen a Salzburg nagyon nyomott. Nekem is védekezésből kellett kivennem a részem, így igazi helyzetig nem is jutottam.

– A két csapatot pillanatnyilag hat helyezés és 32 pont választja el a tabellán. Dávid és Góliát harcában mi döntött végül az önök javára?
– Az RB Salzburg egy hihetetlen kemény ellenfél, nem hiába vezetik tizenkét pontos előny birtokában a bajnokságot. A titkunk annyi lehetett a múlt hétvégi bajnokin, hogy nekünk tényleg minden mérkőzés élet-halál harcot jelent. Mindent beleadtunk a jó eredmény elérésének érdekében, még a Salzburgnál is jobban akartuk a sikert. Keményebben harcoltunk, csúsztunk-másztunk a pályán, ezért lett miénk a három pont.

– A bravúros győzelem után mennyire lehetett kiengedni? Volt nagy ünneplés?
– A győzelmet természetesen megünnepeltük, de csak szolidan, hiszen matematikailag még nem biztos a bennmaradásunk. Hat pont az előnyünk a sereghajtó előtt, de még vár ránk négy nagyon fontos bajnoki. Hátra tehát nem dőlhetünk, nagyon kemény hajrá elé nézünk. A hangulatra ugyanakkor semmi panasz nem lehet, remek szériában van a csapat, így a játékosok motiváltak. A csapatnál nagyon bízik mindenki abban, hogy sikerül kiharcolnunk a bennmaradást, de meglátásom szerint még legalább három-négy pontra szükség lesz ahhoz, hogy megnyugodhassunk. A tavaszi nagy zárkózásunkhoz kellett az is, hogy télen három-négy új játékos érkezett az első csapat keretéhez. Az új edző nagyon jó hatással volt a csapatra, remek taktikát dolgoztunk a téli felkészülés során, ami tavasszal javunkra vált.

– A szezon második felében kevesebb lehetőséget kapott az élvonalbeli csapatnál, hiszen az RB Salzburg mellet az Austria Wien elleni bajnokin számolt önnel mestere a legjobbak között. Ennek mi volt az oka?
– Így igaz, tavasszal sajnos kevés lehetőséget kaptam az elsőszámú csapatnál. Részben azért alakult így, mert télen csatárposzton tovább erősödtünk, így még komolyabb, ráadásul gólerős konkurenciával kell szembenézem. Remélem, nyártól újra több lehetőséget kapok a csapatnál. Az edzőmmel, Gerald Baumgartnerrel egyébként kiváló továbbra is a kapcsolatom, folyamatosan bíztat, hogy keményen kell dolgoznom és akkor megkapom a lehetőséget. Tréningek után is szoktam vele konzultálni, érzem a bizalmat és tudom: edzéseken még többet kell mutatnom, hogy számítsanak rám, hiszen majd’ 25-26 fős kerettel dolgozunk, így senkinek sincs bérelt helye a kezdőben.

– A burgenlandi csapatnál tervezi a folytatást?
– A szerződésem nyárig köt a klubhoz, szívesen maradnék a Mattersburgnál, de meglátjuk, szezon végén hogyan alakulnak a tárgyalások. A következő szezonban mindenképpen több lehetőséget szeretnék kapni, meglátjuk, hogyan alakul a sorsom. Ami biztos: ha lehetőségem lesz rá, mindenképpen légiósként folytatnám pályafutásomat – nyilatkozta Varga Barnabás, aki tavasszal rendszeresen az első csapat edzéseit látogatta, de vele együtt rendre hét-nyolc játékos játszott vissza a második csapathoz. A magyar támadó a Mattersburg II színeiben már tizenhét gólnál jár.

Olvasói sztorik