Légiósok

Mattersburg: élvonalbeli tagságot jelenthetnek a Varga-gólok

Varga Barnabás a téli felkészülés során három góllal bizonyított új edzőjének; hiába csábították, megtalálta számításait a burgenlandi csapatnál.

Kapcsolódó cikkek

Tavaly szeptemberben az SV Mattersburg második csapatából, a Burgenlandligából került az élvonalbeli kerethez Varga Barnabás, aki ősszel kilenc bajnoki mérkőzésen egy góllal és egy gólpasszal segítette osztrák együttesét. A 22 éves csatár a téli alapozást a felnőtt kerettel csinálta végig, és elutazhatott a januári, portugál edzőtáborba is. Benyomásairól és a felkészülésről kérdezte a Rangadó.hu.

– Tizenegy napot töltöttünk Portugáliában, úgy érzem, nagyon hasznos volt számunkra a külföldi edzőtáborozás – mesélte Varga Barnabás. – Naponta két edzésünk volt, emellett felkészülési meccseket is játszottunk svéd első osztályú, német negyedosztályú és egy észak-koreai rivális ellen. Minden csak a munkáról és a felkészülésről szólt Portugáliában, nagyon kemény két hét van mögöttünk. A fizikai felkészülés mellett nagy hangsúlyt helyeztünk a taktikai elemek gyakorlására is, hiszen január elején Gerald Baumgartner személyében új edző vette át a csapat irányítását, vele pedig új taktikát dolgoztunk ki a tavaszi nagy menetelésre. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján kiváló edzőnek ismertem meg, taktikailag nagyon felkészült, bízom abban, hogy eredményes lesz vele a csapat.

Varga gólokkal bizonyított az új szakvezetőnek, hiszen a Nyitra, a Wiener SK és a Kapfenberg elleni mérkőzéseken a gólszerzők közé is feliratkozott – miközben nagyon komoly konkurenciával kell megküzdeni a kezdőcsapatba kerülésért.

– Remekül sikerült a felkészülésem, úgy érzem, kiváló formában vagyok és jó erőben várom a hétvégi, tavaszi rajtot. A gólok természetesen nagyon jót tettek az önbizalmamnak, hiszen idáig jobbára csereként bizonyíthattam az új edzőnek, de nagyon örültem, hogy sikerült gólokkal meghálálnom a bizalmat. Jelen pillanatban rendkívül komoly konkurenciával kell szembenézem, hiszen ősszel még négyen harcoltunk azonos poszton a kezdőbe kerülésért, januárban pedig újabb csatárt igazoltunk, így már öten vagyunk.

Az SV Mattersburg jelenleg a tízcsapatos osztrák Bundesliga utolsó helyéről várja a folytatást, hátránya azonban ledolgozható, és egyértelműen ez a cél.

– Négy-öt új játékost érkezett télen a csapathoz, viszonylag bő keret áll tehát a mester rendelkezésére. Egyértelmű célunk a bennmaradás az élvonalban, reméljük, a kemény téli munkának tavasszal meglesz a gyümölcse. Abban bízom, hogy a következő félszezonban minél több játékidőt kapok és gólokkal, gólpasszokkal tudok a csapat hasznára lenni.

A fiatal magyar támadó elárulta: télen lett volna lehetősége klubot váltani, de jól érzi magát a Mattersburgnál, ráadásul új edzője is biztatja.

– Voltak érdeklődők irántam több helyről is, de a klubcserén komolyan nem gondolkoztam el, hiszen nagyon jól érzem magam a burgenlandi klubnál. Úgy érzem, az edzői stáb is számít rám, remek kapcsolatban vagyok a csapattársaimmal, örülök, hogy a felnőtt csapat tagja lehetek. Az új edzővel beszélgettem már négyszemközt is, biztatott, és kiemelte: minden edzésen nagyon keményen kell dolgozni, csak így lehetünk közösen sikeresek. Az osztrák szakvezetőt nyitott szemlelétű edzőnek ismertem meg, személyesen is tartja a kapcsolatot velünk, játékosokkal, örülök, hogy kapok visszajelzést, hiszen így válhatok jobb játékossá – árulta el Varga Barnabás, aki kiemelte: meglátása szerint a Burgenlandligából a profik közé felkerülve taktikailag fejlődött a legtöbbet, de fizikálisan és mentálisan is jobb játékossá vált az elmúlt hónapokban. A fiatal csatár elárulta, szorgalmas játékosnak tartja magát, aki a munkában hisz, ha kell, különedzéseket végez, hogy még jobb, gyorsabb és felkészültebb labdarúgó váljon belőle.

Olvasói sztorik