Légiósok

Első Bundesliga-gólja repítheti tovább a Mattersburg magyarját

Varga Barnabás hétvégén először volt eredményes az osztrák élvonalban, a gól új lendületet adhat neki.

Kapcsolódó cikkek

Az osztrák Bundesligában sereghajtó Mattersburgnak a St. Pölten otthonában volt jelenése a bajnokság 15. fordulójában. A klub magyar játékosa, Varga Barnabás szombaton a 73. percben lépett pályára, és gyorsan meg is szerezte pályafutása első gólját az osztrák élvonalban. A 2-2-es döntetlennel végződő kiesési rangadót a 22 éves támadó értékelte a Rangadó.hu megkeresésére.

– Kiélezett, amolyan ikszes mérkőzést játszottunk a St. Pöltennel, a vezetést a hazaiak szerezték meg. Hátrányban átálltunk kétcsatáros játékra, úgymond mindent vagy semmit alapon, ekkor beálltam én is. A hajrában sikerült egyenlítenünk, majd a vezetést is megszereztük, aztán a hazaiak a hosszabbításban kaptak egy tizenegyest, így alakult ki a 2-2-es végeredmény. Azt gondolom, a játék összképe alapján igazságos döntetlen született. A fordítás után, illetve a vezetés birtokában természetesen bosszúsak voltunk, hogy nem tudtuk megtartani előnyünket, de nem lehetünk elégedetlenek.

– Szeptember végén, a kilencedik játéknapon gólpasszal debütált a felnőtt csapat színeiben, szombaton pedig a gólszerzők közé is feliratkozott. Hogyan emlékszik vissza első osztrák Bundesliga góljára?
– A 73. percben csereként léphettem pályára, alig egy perccel később pedig már gól szerepelt a nevem mellet. Ahogy becseréltek, támadásba lendültünk, jött egy beadás, a kapus kiütötte a labdát, én pedig jól helyezkedtem, két méterről a kapu előteréből már nem volt nehéz dolgom. A gólnak természetesen örültem, nagyon fontos volt számomra, hogy végre az első osztályban is eredményes tudjak lenni. Az idény első felében, a regionális ligában szereplő Mattersburg II. színeiben nyolc találatig jutottam, kellett már ez a gól a „nagyoknál” is!

– Szeptemberben került fel a felnőtt csapathoz, azóta 269 percet játszott az első csapatban. Az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján milyennek látja esélyeit a kezdőcsapatba kerülést illetően?
– Így igaz, amióta lejátszottam első bajnokimat a felnőttek között, azóta a második csapattal már nem is edzek, a nagycsapatnál készülök minden nap. Meglátásom szerint nem könnyű helyet követelni magamnak a legjobb tizenegybe, hiszen több jó kvalitású csatár van a keretben. Az edzéseken jól kell teljesíteni, de bízom abban is, hogy a mostani gólomnak köszönhetően még több lehetőséget kapok az élvonalban.

– Jelenleg a tizedik helyet foglalják el a tabellán, igaz, még öt fontos bajnoki hátra van az őszi idényből. Meglátása szerint hova érhetnek oda a fél-szezon végére?
– Biztató lenne, ha legalább egy helyet előre tudnánk ugorni, most egy pont a hátrányunk a St. Pölten mögött. Jó lenne úgy téli szünetre menni, hogy nem mi vagyunk a kiesőhelyen.

– Mit gondol, mire lenne képes a Mattersburg a magyar élvonalban?
– Őszintén, nem tudom összehasonlítani a két bajnokságot, mert Magyarországon nem játszottam a legmagasabb osztályban. Jelenleg minden erőmmel azon vagyok, hogy a Mattersburg színeiben jól szerepeljek, csak a klubomra koncentrálok; a csapatedzéseken kívül egyéni tréningeken is fejlesztem magam. Jól érzem magam a Mattersburgnál, kiváló a közösség a klubon belül, szerencsére sikerült megszoknom már a légkört, mindenki nagyon segítőkész a csapatnál. A játékosok összetartanak pályán belül és azon kívül is, így nem volt nehéz dolgom a beilleszkedéssel – zárta szavait Varga Barnabás.

Olvasói sztorik