Légiósok

Szalaival már hosszabbítana a Rapid

15 ezer néző előtt debütálhatott a fiatal magyar tehetség.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu 2016 tavaszán már bemutatta a magyar futball egyik legnagyobb reménységét, Szalai Attilát. A 18 éves hátvéd májusban debütált az osztrák Rapid Wien gárdájában, és bár azóta a második keretet erősíti, felkészülési meccseken továbbra is számítanak rá a felnőtteknél. Most ismét a Váccal 1994-ben bajnok Szalai Attila fiát kérdeztük.

– Május 11-én debütált a Rapid Wien felnőtt csapatában. Hogy emlékszik vissza erre az alkalomra?

– Nagyon jó érzés volt. A bevetésem fő oka persze a rengeteg sérülés volt, de így is óriási volt, hogy felkerültem. Először csak edzettem az első kerettel, de aztán éles meccsen is kipróbált az akkori edző, Zoran Barisic. Csaknem 15 ezer néző előtt játszhattam. Hatalmas ugrás volt ez számomra, bennem volt a drukk. Aztán ahogy az lenni szokott, az első labdaérintés után már csak a játékra koncentráltam, onnantól adja magát minden.

– Mennyi lehetősége volt szokni a légkört a felnőtteknél, mielőtt kezdő volt az Altach ellen?

– A télen már edzettem velük egy ideig, sőt felkészülési meccseken is szerepeltem. A debütálásom előtt mintegy másfél héttel vittek fel.

– Milyenek voltak a visszajelzések?

– Pozitívak. Sokan gratuláltak, csapattársak és az edző is. Szerintem is jól ment a futball. Talán egy kicsit vállalhattam volna többet az előrefelé játékban, de az első meccseken igyekszik az ember a biztosra törekedni.

– Az idén alapvetően továbbra is a második keret tagjának számít. Milyenek a kilátások az élvonalbeli szereplésre?

– Így van, ismét a második csapat keretében vagyok. A szezon jól kezdődött, négy meccsen háromszor nyertünk és egyszer játszottunk döntetlent, eddig mind a 360 percet a pályán tölthettem. Azt tudni kell, hogy a nyáron az első és a második keretnél is edzőváltás történt. A felnőtt tréner számára nemrég mutatkoztam be egy barátságos meccsen húsz minutum erejéig, a múlt héten pedig velük is edzettem. Az U19-es válogatottba egy kisebb sérülés miatt nem tudtam elutazni. A fenti okok miatt az osztrák Bundesligában való szereplésre jelenleg nem tudom, mennyi az esélyem, de igyekszem mindent megtenni.

– Sikerült már beszélnie az új edzővel?

– Igen. Annyit mondott, hogy folytassam a megszokott dolgokat, pozitívan állt hozzám.

– Van már bármiféle elképzelés arról, hogy a 2016-17-es idényt követően hol fog szerepelni? Feltételezem, hogy az osztrák harmadosztálynál előbb-utóbb szeretne feljebb lépni, akár a Rapidnál, akár máshol.

– Igen, szeretnék feljebb lépni. A Rapidnál még egy évig érvényes szerződésem van, a klub pedig már meg is környékezett a hosszabbítás kapcsán. Ez azonban egyelőre nem konkrét, nem folytunk bele tárgyalásokba.

Olvasói sztorik