Légiósok

Az őszi forma elég lesz a Herthának a dobogóhoz

Semmi többre nincs szüksége Dárdaiéknak, mint megismételni az egyszer már bemutatott teljesítményt.

Kapcsolódó cikkek

A Bundesliga év végi tabellája, ha a hátralévő 10 fordulóban az őszi teljesítményüket másolják a csapatok:
3. Hertha BSC 63 pont
4. Borussia Mönchengladbach 62 pont
5. 1. FSV Mainz 05 53 pont
6. Bayer 04 Leverkusen 50 pont
7. Schalke 04 49 pont
8. VfL Wolfsburg 48 pont

Egészen fantasztikus teljesítménnyel rukkol elő idén a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A berliniek a német bajnokság vége előtt tíz fordulóval továbbra is a harmadik, Bajnokok Ligája-főtáblát érő pozícióban tartózkodnak, előnyük pedig három pont az üldözőboly előtt – a Mönchengladbach, a Mainz, a Schalke, a Leverkusen és a Wolfsburg áll a legközelebb hozzájuk. A szezon második feléből eddig hét meccs ment le, a Rangadó.hu összeállításában pedig megnéztük, kinek milyen sorsolása van még a hátralévő fordulókra.

A neheze még csak most jön

Elsőként nézzük a Herthát. Nem mondhatni, hogy Dárdaiék túllennének a legnehezebb meccseiken. Bár a Dortmund és a Wolfsburg elleni rangadókat már letudták, minden más riválissal meg kell mérkőzniük – az utolsó négy hétben jön például a Bayern, a Leverkusen és a Mainz is.

Az ősszel egyébként ezt a tíz fordulót 21 ponttal zárta a Hertha. Ha tavasszal ugyanez sikerülne, 63 pont állna a neve mellett a végelszámolásnál.

Szorosan a Hertha mögött

Másodiknak következzen a jelenleg negyedik Mönchengladbach. Eddig ők is csak a Dortmund és a Mainz elleni derbiken vannak túl a második félszezonban, így a Hertha mellett a Bayern, a Wolfsburg, a Schalke és a Leverkusen is vár még rájuk – az ősszel az utolsó tízmeccses szakaszt 23 ponttal abszolválta a ‘Gladbach.

Ugyanezzel a teljesítménnyel 62 pontig jutnának május végére, amivel egy ponttal a Herthának jósolt pontszám mögött végeznének.

Négyből négy rangadót nyertek idén

A Bundesliga ötödik helyén kisebb meglepetésre most a Mainz áll. A kiváló formában lévő kiscsapat egyébként kifejezetten előnyös pozícióból várhatja a maradék meccseket, hiszen legutóbb óriási megdöbbenésre az Allianz Arénában győzte le a Bayern Münchent, előtte pedig a Mönchengladbach, a Schalke és a Leverkusen elleni derbiket is letudta – ráadásul mind a négyszer győzött.

A Mainz ugyanakkor azok ellen az ellenfelek ellen, akik jelenleg még hátra vannak, nem domborított ősszel: csak 14 pontot szedett össze. Ugyanezt produkálva 53 pontot szereznének a szezon végéig.

Nem tud kilábalni a gödörből a Schalke

A hatodik a Schalke, amely nincs kifejezetten jó formában. Az elmúlt 15 fordulóból csak ötször nyertek, ráadásul csak a Wolfsburg és a Mainz elleni meccset tudták eddig le a tavaszra.

Az utolsó tíz forduló során mindössze 11 pontig jutottak az őszi idényben, vagyis ezt folytatva 49-cel zárnának.

Ennél több kéne a ‘Kusentől

A következő delikvens a Leverkusen, amely elmúlt három meccsén nem tudott pontot szerezni, pedig nem sokkal korábban még a Bayern ellen is kihoztak egy ikszet. Rangadóik közül ezt, valamint a Mainz és a Dortmund elleni találkozókat tudták le eddig.

Az utolsó tíz őszi forduló 15 pontot hozott a konyhára a Gyógyszergyáriaknak, akik ezzel 50 pontot gyűjtenének be júniusig – a Schalkét megelőzhetnék, de semmi több.

A Bajnokok Ligája megbéklyózza a Wolfsburgot

Vizsgálódásunk utolsó tárgya a Wolfsburg, amely Bajnokok Ligája-kötelezettsége miatt nem találja formáját a Bundesligában. Bár a Schalke, a Hertha és a Bayern elleni kőkemény meccseket már letudták, ezeken mindössze egy pontot szereztek.

Az őszi utolsó tíz forduló 14 pontot jelentett a Farkasoknak. Jelenlegi 34 pontjuk mellett ez 48-at ad ki a szezon végére, ezzel a vizsgált csapatok közül a leggyengébbek lennének.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik