Légiósok

Bild: Az európai álom kapujában Dárdai Herthája

Németországot továbbra is letaglózza a magyar edző csapatának menetelése, sportigazgatója is egyre nehezebben találja a szavakat. Videó az ünneplésről.

Ismét győzelemre vezette csapatát Dárdai Pál. A berliniek 2-0-ra győzték le hazai pályán Weiser és Kalou góljával az Eintracht Frankfurtot, ezzel megerősítve a Bajnokok Ligája selejtezőt érő harmadik helyüket.

A német Bild „ Az európai álom egyre közelebb a Herthának” címszóval adott hírt a mérkőzésről, majd az első gólt szerző Mitchell Weiser szavait idézte:

– A célunk, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk. Jelenleg a harmadik helyen állunk,de még tíz mérkőzésünk hátravan, meglátjuk mire leszünk képesek a szezon végéig. A hétvégén Hamburgba utazunk, ahol szintén győzni akarunk, hogy egyre közelebb kerüljünk célunk eléréséhez, az európai kupaporondhoz. A szezon elején még a kiesés elkerülése volt az elvárás, ezt már egyértelműen túlszárnyaltuk, jelenleg a legújabb célkitűzésünknek kell megfelelnünk.

Michael Preetz a Hertha vezérigazgatója is szintén nagyon boldog volt az újabb hazai győzelmet követően, és a sportschau.de-nek nyilatkozott:

– Az első félidőben nem találtuk a saját játékunkat, aztán a második félidőben minden megváltozott és sokkal jobbak voltunk. Aztán jött Weiser csodagólja, ami által megéreztük a győzelem lehetőségét, ezt végül sikerült is megszereznünk.

Dárdai Pál ennek a lapnak azt mondta, hogy az első félidőt teljesen átaludták és odaajándékozták az ellenfélnek, de a második félidőben végül csak kihasználtuk az adódó lehetőségeinket.

– Ez egy melós győzelem volt, de ezt egyáltalán nem bánom, hiszen az ilyen nehéz győzelmek még erősebbé teszik a csapatot” – tette hozzá a magyar edző.
A Hertha vasárnap ahhoz a Hamburghoz látogat a Bundesliga 25. fordulójában, amely csapatot legutóbbi öt találkozásuk alkalmával valamennyiszer legyőzte.

Olvasói sztorik