Légiósok

Félszáz pontnál már a BL is szóba kerülhet Dárdaiéknál

A magyar szakvezető fiatal berlini csapata nem álmodozik, de ha még megnyerik néhány meccsüket, újratervezik a célokat.

Kapcsolódó cikkek

A német Bundesliga 23. fordulójában ismét győzelmet ünnepelhetett Dárdai Pál együttese, a 39 ponttal a harmadik helyen álló Hertha BSC. A berliniek Kölnben nyertek 1-0-ra, és mivel a rivális Mönchengladbach csak döntetlent játszott, így ismét három pontra növelték előnyüket a negyedikkel szemben.

A magyar szakember számára már szinte lehetetlen elkerülni a kérdést: vajon gondolnak-e a Bajnokok Ligája-szereplésre? A szerdai, Eintracht Frankfurt elleni bajnoki előtt is szóba került a téma, amire Dárdai ismét egyértelmű választ adott.

– Nem álmodozunk. Fiatal csapatunk van, miért kellene a Bajnokok Ligájáról beszélgetnünk? – tette fel a költői kérdést a magyar szakember.

Korábban szintén a BZ-Berlin.de lapnak nyilatkozott a távolabbi tervekről: mint mondta, 52 pontnál húzta meg a határt, utána jön az „újratervezés”.

– Célratörő vagyok. A szezon előtt elmondtam a srácoknak, hogy mit szeretnék viszontlátni, és ezt remekül vissza is adták. Ha elérjük a bajnokságban az ötvenkét pontot, akkor új célokról lehet beszélni – mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy a berlini kupadöntőbe szeretné vezetni a csapatot, azonban emellett a tudatos építkezés híve: ő is akkor érkezett Berlinbe, amikor másodosztályú volt a klub, majd később már a BL-ben is pályára léphetett a Herthával.

Olvasói sztorik