Légiósok

Dárdai: közölte, ha sokat reklamálok felküld a lelátóra, de mondtam neki, ha így fúj tovább, felmegyek magamtól

A magyar edző elismerte, hogy túlságosan agresszív volt, de szerinte annak is kellett lennie.

Kapcsolódó cikkek

Dárdai Pál véleményére adnak, és sokan kíváncsiak Németországban. Erről árulkodik az is, hogy a Sport 1 televízió beszélgetős műsorba invitálta, illusztris vendégek közé. A magyar edzőn kívül ott volt még Thomas Helmer 68-szoros válogatott labdarúgó; Klaus Allofs, a Wolfsburg sportigazgatója és Helmut Fandel, a játékvezetők főnöke voltak.

A Hertha edzője sok egyéb mellett a játékvezetésről is szót ejtett. A Wolfsburg elleni bajnokin ugyanis Dárdai a szokottnál is többet reklamált, amikor ezzel szembesítették a stúdióban, nem sokat hezitált, hogy elmondja mi történt.

– Túl agresszív voltam, de annak is kellett lennem, a csapatom ugyanis nem volt az. A játékvezetők figyelmeztettek, hogy ha így folytatom, a lelátóra fognak küldeni. Azt válaszoltam, ha továbbra is így fújnak, magamtól megyek oda. Ezért később bocsánatot kértem és azt gondolom, összességében nem lehet panasz a Bundesliga játékvezetésére – avatta be a nézőket a magyar tréner.

Vedad Ibisevicről is szó esett. Őt Dárdai fedezte fel újra a Bundesligának, miután másfél évig gólképtelennek bizonyult a német első osztályban.

– Javasoltam a nevét Michael Preetznek, a Hertha vezérigazgatójának, ő pedig elrendezte a többit. Olyan játékosra volt szükségem, aki sok gólt lő és Ibisevic egész karrierje során így tett. A játékrendszerünk is fekszik neki, mindkét fél boldog lehet – mondta a bosnyák támadóról Dárdai.

Ibisevic legutóbb éppen pénteken, a Köln otthonában, lőtt győztes gólt.

Olvasói sztorik