Légiósok

Gyenge játékkal törte meg rossz sorozatát Dárdai Pál csapata

A Hertha BSC a második félidőben többnyire védekezett. Kapufa és meg nem adott tizenegyes is segítette. De nyert, és üldözi a Dortmundot...

Nagy várakozások előzték meg a Hertha BSC kölni vendégjátékát. A hazaiak jó passzban várták az öt meccse győzni képtelen (4 döntetlen, 1 vereség) berlinieket.

Ennek ellenére unalmas első félidőt produkáltak a csapatok, sok hiba, és pontatlanság, de kétségtelenül sokkal többet kezdeményező Hertha BSC. Az elszántságnak meg is lett az eredménye. A 43. percben Ibisevic kihasználta a felszabadítani képtelen kölni védők ügyetlenkedését, és megszerezte a vezetést Dárdai Pál csapatának.

A Hertha BSC még azt is elbírta pénteken este, hogy a második félidőben ne játsszon jól, olykor teljesen átengedje a terepet a hazaiknak. Szerencséjük is volt, mert egy esetben a játékvezető nem adott meg egy jogosnak tűnő tizenegyest a Kölnnek, ráadásul egyszer kapufa is csattant Jarstein mögött.

A végeredmény 0-1 lett, a német focitársadalom pedig tovább fejtegetheti a magyar edző titkát, mert a Hertha nem pukkant ki, sőt!

A győzelem pedig minden bizonnyal feledteti a második 45 percet is. A Hertha BSC ugyanis, a többi meccs eredményétől függetlenül, biztos, hogy Bajnokok Ligája csoportkört érő harmadik helyen zárja a 23. fordulót.

Olvasói sztorik