Légiósok

Szalai Ádám és Kleinheisler László egymás ellen csatázhat

Magyar rangadót rendeznek a Bundesligában; Dárdai csapata Hamburgban bizonyíthat.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Nem lesz könnyű dolga Guzmics csapatának

A lengyel bajnokság 26. fordulójában a második helyezett Piast Gliwice ellen lép pályára Guzmics Richárd csapata, a november óta nyeretlen Wisla Kraków.

Stieber Zoltán együttese, az 1.FC Nürnberg a Kaiserslauternt látja vendégül a német másodosztály 25. fordulójában.

Szombat – Kleinheisler vs. Szalai

Az angol másodosztály 35. fordulójában a kiesés ellen harcoló Milton Keynes Dons látja vendégül Tőzsér Dániel klubját, a Queens Park Rangerst.

Belgiumban a 29. fordulót rendezik: a Köteles Lászlót is soraiban tudó KRC Genk a Standard Liége-hez látogat.

Vida Krisztopher klubja, a holland sereghajtó De Graafschap a Zwolle ellen készül a bajnokság 26. fordulójában.

Két magyar érdekeltségű meccset is rendeznek a lengyel első osztály 26. fordulójának szombati játéknapján: Gosztonyi András és Mervó Bence együttese, a Slask Wroclaw a Zaglebie Lubint, a Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia Warszawa pedig a Górnik Zabrzét fogadja.

Huszti Szabolcs klubja, az Eintracht Frankfurt az Ingolstadt ellen mérkőzik a német Bundesliga 26. fordulójában. Magyar rangadót is rendeznek szombat délután: Kleinheisler László csapata, a Werder Bremen a Szalai Ádámot is soraiban tudó HSV Hannoverrel játszik kiesési rangadót. A másodosztály 25. körében Kalmár Zsolt csapata, az FSV Frankfurt az Union Berlin vendége lesz. Miriuta László csapata, az Energie Cottbus a Kiel vendége lesz a harmadosztály 29. fordulójában, Nagy Dániel együttese, a Würzburger Kickers pedig a Werder Bremen II-t látja vendégül.

Az olasz másodosztály harmincadik fordulójában idegenbeli rangadót játszik a Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Spezia az Avellino otthonában. Adorján Krisztián klubja, a Novara a Vicenzát fogadja. A harmadosztályban feljutásért harcoló, Forgács Dávidot is foglalkoztató AC Pisa a Rimini ellen harcolhat a pontokért.

A román bajnokság osztályozó csoportjában 19 ponttal rajtol Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi. A jászvásáriakra az első fordulóban a CFR Cluj vár hazai pályán.

Megyeri Balázs klubja, a hét bajnoki óta pontot sem szerző Getafe CF a Sevillával találkozik a spanyol élvonal 28. fordulójában.

Priskin Tamás csapata, a listavezető Trencínt üldöző Slovan Bratislava a Podbrezová ellen folytatja a szlovák első osztály 22. fordulójában.

A második fordulóval veszi kezdetét a thai bajnokság. Csiki Norbert klubja, a Sisaket FC a Sukhothai ellen nyitja az idényt.

Dzsudzsák Balázs visszaverekedte magát a kezdőcsapatba a Bursasporban – török csapata a soros hétvégén a közvetlen rivális Rizesporral csap össze a bajnokság 24. fordulójában.

Vasárnap – Hamburgba is pontokért utazik a Hertha

Az angol Premier League 29. fordulójában Bogdán Ádám csapata, a Liverpool FC a Crystal Palace vendége lesz.

Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő klubja, a Lech Poznan a lengyel élvonal 26. fordulójában a Cracoviával játszik hazai környezetben.

A Hamburger SV ellen folytathatja menetelését a német Bundesliga harmadik helyén álló, Dárdai Pál vezette Hertha BSC a 25. fordulóban.

Balogh Norbert együttese, az olasz Palermo az Internazionale vendége lesz az élvonal 28. fordulójában. A harmadosztály 25. fordulójában Vécsei Bálint klubja, a Lecce a Melfivel találkozik.

A svájci első osztály 23. fordulójában Vanczák Vilmos csapata, a negyedik helyezett FC Sion a sereghajtó Vaduzzal csap össze.

Hétfő – Rajt Amerikában

A Sándor Györgyöt és Vadócz Krisztiánt is soraiban tudó Perth Glory a Newcastle Jets ellen meccsel az ausztrál élvonal 22. fordulójában.

Németh Krisztián a katari élvonal 21. fordulójában az Al-Szadd ellen bizonyíthat az Al-Garafa színeiben.

A lengyel bajnokság 26. fordulójának zárómeccsén Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin a Ruch Churzów ellen bizonyíthat.

A német másodosztályban első helyen álló RB Leipzig kapuját várhatóan ismét Gulácsi Péter védi a Freiburg elleni, 25. fordulóban rendezett bajnokin.

Megkezdi szereplését az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) Sallói Dániel klubja, a Sporting Kansas City. Az első fordulóban a Seattle Sounders lesz az ellenfél.

Olvasói sztorik