Légiósok

Csoda Hertha: Újabb fontos három pontot szerzett a Dárdai-csapat

Őrzi dobogós helyét a Husztiékat legyőző Berlin; Kleinheisler klubja idegenben remekelt.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német Bundesliga 24. fordulójában újabb győzelemmel szilárdította meg harmadik helyét a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A berlini együttes odahaza győzte le a Huszti Szabolcsot a 71. percig soraiban tudó Eintracht Frankfurtot 2-0-ra.

A Herthát üldöző Mönchengladbach is nyert, így Dárdaiék előnye továbbra is három pont a negyedik helyezett rivális előtt.

Idegenbeli győzelmet ünnepelhetett a Kleinheisler Lászlót a kispadra nevező Werder Bremen a Bayer Leverkusen ellen. A csapat 4-1-re nyert – a magyar támadó a 87. percben jutott szóhoz.

Kalmár Zsolt góljáról és Gulácsi Péterék újabb sikeréről már korábban beszámoltunk.

A lengyel élvonal 25. fordulójában 2-0-ra nyert a címvédő Lech Poznan a Górnik Zabrze vendégeként. Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás végig a pályán volt a vendégeknél, utóbbi egy sárga lapot gyűjtött be. Gyurcsó Ádám 68 percet kapott a Pogon Szczecinben: csapata 0-0-ra végzett a Jagiellonia otthonában.

Nem sikerült a döntőbe jutás Vanczák Vilmos csapatának a Svájci Kupában. Az FC Sion sima, 3-0-s vereséget szenvedett az FC Zürich ellen – a válogatott védő végigjátszotta az elődöntőt.

Bogdán Ádám nélkül remekelt a Liverpool FC az angol bajnokság 28. fordulójában. A magyar kapust a keretbe sem nevező együttes 3-0-s sikerrel vágott vissza a Manchester Citynek a hétvégi Ligakupa-döntő vereségért.

Olvasói sztorik