Légiósok

VIDEÓ: rakétával lőtték Szalaiék kispadját

Keddi légiós-körkép: a megszeppent hannoveriek nagy vereséget szenvedtek; a lengyeleknél nyert az időjárás.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Hazai pályán szenvedett súlyos, 4-0-s vereséget Szalai Ádám klubja, a HSV Hannover a német Bundesliga 24. fordulójában. Az együttes a VfL Wolfsburgtól kapott ki. A sérülése után visszatérő magyar válogatott csatár a szünetben – 1-0-s vendégvezetésnél – állt be, de ő sem tudott segíteni sereghajtó csapatán. A találkozót egy pirotechnikai közjáték is megzavarta: a meccs előtt nem sokkal a vendégszurkolók több rakétát is a hazai kispad felé lőttek, emiatt késett a kezdés.

Nem lépett pályára a 25. forduló keddi játéknapján Guzmics Richárd csapata, a lengyel élvonalbeli Wisla Kraków. A magyar védőjét sérülés miatt amúgy is nélkülöző együttes a Korona Kielce vendégeként játszott volna 18 órától, de a csapadék áztatta pályát néhány órával a kezdés előtt játékra alkalmatlannak nyilvánította a játékvezető.

Gosztonyi András és Mervó Bence klubja, a Slask Wroclaw a Piast Gliwicéhez látogatott volna, de szintén a rossz pályaviszonyok miatt ez a találkozó is elmaradt. Utóbbi bajnokit március 8-án pótolják a felek.

Priskin Tamás csapata, a szlovák Slovan Bratislava is később kénytelen lejátszani a Michalovce elleni bajnokiját az élvonal 21. fordulójában – ez a meccs is elmaradt.

A német másodosztály 24. fordulójában a Stieber Zoltánt ismét csak a kispadra nevező 1.FC Nürnberg a Sandhausen otthonában nyert 2-0-ra. A magyar csatár nem állt be, a cseresorból követte a találkozót – csapata őrzi harmadik helyét a tabellán. A harmadosztály 28. fordulójában Nagy Dániel a 83. percig bizonyíthatott a Würzburger Kickersben: csapata 3-1-re nyert a Hallescher vendégeként.

Az olasz másodosztály 29. fordulójában keretben volt, de nem lépett pályára Tamás Krisztián a Speziában. Csapata 1-1-re végzett a Cesena ellen.

A spanyol élvonal 27. fordulójában folytatódott Megyeri Balázs klubja, a Getafe CF vesszőfutása. Az együttes a Las Palmas-tól kapott ki idegenben 4-0-ra, így zsinórban hetedik meccsét is elveszítette. A magyar kapus ezúttal is a kispadról nézte végig a meccset.

Olvasói sztorik