Légiósok

Könnyű meccs vár Dárdai Herthájára? – LÉGIÓS-KÖRKÉP

Légiós-körkép. Hétközben is pörögnek a külföldön játszó magyarok. Életükért küzdenek Guzmicsék, kupadöntőért Vanczákék, a bennmaradásért Kleinheislerék.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szerda – Kupadöntőért harcolnak Vanczákék

Az angol Premier League 28. fordulójában rendezik a vasárnapi Ligakupa-döntő „visszavágóját”. Bogdán Ádám csapata, a Liverpool FC a Manchester Cityt fogadja.

A lengyel bajnokság 25. fordulójának szerdai játéknapján Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszawa a Termalica otthonában folytathatja sorozatát. A Kádár Tamást és Lovrencsics Gergőt foglalkoztató Lech Poznan a Górnik Zabrze vendége lesz, míg a Gyurcsó Ádám fémjelezte Pogon Szczecin a Jagielloniához látogat.

A német élvonal (Bundesliga) 24. fordulójában magyar rangadót is rendeznek: a Dárdai Pál vezette, harmadik helyen álló Hertha BSC Huszti Szabolcs csapatát, az Eintracht Frankfurtot fogadja. Kleinheisler László és klubja, a Werder Bremen a Bayer Leverkusen vendégei lesznek. A másodosztályban Kalmár Zsolt együttese, az FSV Frankfurt odahaza mérkőzik az MSV Duisburggal, míg Gulácsi Péter alakulata, a listavezető RB Leipzig a négy meccs óta veretlen Heidenheimmel játszik. A harmadosztály 28. fordulójában a kiesőhelyen álló, Miriuta László irányította Energie Cottbus az Erzgebirge Aue ellen harcolhat a pontokért.

A kupadöntőbe jutásért harcol Svájcban Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion. Az együttes az elődöntőben a Zürich ellen lép pályára – egy meccsen dől el a továbbjutás.

Olvasói sztorik