Légiósok

VIDEÓK: Németh, Priskin és Mervó is gólt lőtt

Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A kiesés ellen harcol Guzmics Richárd klubja, a krakkói Wisla a lengyel élvonalban, amelynek 24. fordulójában 2-1-re kikapott hazai környezetben a Podbeskidzie csapatától. A magyar válogatott középhátvéd sárga lapos eltiltás miatt hiányzott a keretből.

A katari bajnokság huszadik fordulójában Németh Krisztián együttese, az al-Garafa SC 4-4-et játszott az Umm-Salal otthonában. A vendégek harmadik találatát honfitársunk szerezte büntetőből.

A szlovák bajnokság huszadik körében létfontosságú rangadót nyert meg a Slovan Bratislava: a második helyezett pozsonyiak a listavezető Trencin otthonában győztek 2-0-ra. A második gólt a meccset végigjátszó Priskin Tamás szerezte. A tabellán már csak négy pont a különbség a két élcsapat között.

A videón 2:42-től látható Priskin gólja:

https://www.youtube.com/watch?v=v00hsvqZDaI

A svájci élvonal 22. körében Vanczák Vilmos végigjátszotta az FC Sion hazai meccsét. Csapat 3-1-re legyőzte a Luzern együttesét, ráadásul egy büntetőt kihagyott.

A román élvonal 26. fordulójában Bőle Lukács kezdő volt a CSMS Iasi együttesében, és a 83. percben cserélték le a Steaua Bucuresti otthonában 1-1-re végződött meccsen.

Az angol másodosztály (Championship) 34. fordulójában Tőzsér Dániel a 76. percben állt be a QPR csapatába, amely 2-0-ra megverte hazai pályán a Birmingham együttesét.

Hogy mi történt a Bundesliga szombati játéknapján, az ide kattintvaolvasható!

A lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw péntek este játszott bajnoki meccset. Azok, akik nem léptek pályára, vagy csak csereként kaptak lehetőséget, szombaton edzőmeccset játszottak egy ARS elnevezésű, zömében klub nélküli dél-amerikai labdarúgókból álló csapat ellen.

Gosztonyi András nem játszott, de a 4-0-s sikerből kivette a részét a frissen igazolt Mervó Bence, aki a negyedik találatot szerezte. A tartalékok edzője megjegyezte, hogy láthatóan van benne potenciál, többször megvillant az akciók során. Azt is bizonyította, hogy képes megtartani a labdákat.

A török élvonal 23. fordulójának szombati játéknapján Dzsudzsák Balázs csapata, a Bursaspor az Eskisehirspor vendégeként 1-0-ra győzött. Válogatottunk csapatkapitánya is ott volt a kezdőcsapatban, ami azért jó hír, mert az elmúlt hetekben – a gyenge teljesítménye miatt – a kispadra szorult, és legjobb esetben is csak csereként beállva jutott szóhoz.

Az egyetlen találat előtt ő adta a gólpasszt, és végig a pályán volt.

Futács Márkó együttese, a Mersin Idman Yurdu házigazdaként 2-0-ra kikapott a Konyasportól, de a sérült magyar csatár nem volt ott a keretben.

A német harmadosztály 27. körében Nagy Dániel hosszú idő után ismét ott volt a Würzburger Kickers kezdőcsapatában. Együttese otthon 1-0-ra nyert a Mainz II ellen. A magyar légióst a 82. percben lecserélték, klubja a tabella nyolcadik helyén áll.

Miriuta László vezetőedző csapata, az Enegrie Cottbus december eleje, immár hét forduló óta nyeretlen. Most hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Rostocktól, és ismét a kiesőzónában tanyázik.

Az olasz harmadvonal (Lega Pro) C-csoportjának 24. körében Vécsei Bálint csupán a kispadról nézhette, amint a Lecce 3-0-ra nyert az Ischia otthonában.

Az itáliai másodosztály (Serie B) 28. fordulójában Tamás Krisztiánnak is csak a kispad jutott, amikor a Spezia idegenben 2-1-re legyőzte a Ternanát.

Olvasói sztorik