Légiósok

Mervónak adott a lehetőség, hogy bekerüljön Storck válogatottjába

A Rangadónak azt mondta, hogy emailben kapja az utasításokat, és minél hamarabb szeretne klubjában is meghatározó szerepet kapni.

Kapcsolódó cikkek

Vasárnaptól kedd estig tartott a magyar válogatott idei első összetartása. A telki edzőtáborozás elsősorban felmérésekről, tesztekről szólt, valamint Bernd Storck szövetségi kapitány egymás közötti játékban is megnézte a keret tagjait. Az összetartáson többnyire az itthon futballozó játékosok vettek részt, valamint ott volt a svájci FC Sion fiatal csatára, Mervó Bence is. A tavalyi U20-as világbajnokság ezüstcipőse a Rangadónak mesélt a háromnapos edzőtáborról.

– Régóta ismerem a szövetségi kapitányt, és tudtam, hogy milyen edzéstervei vannak. Ezúttal is voltak új feladatok, új mérőeszközök, úgyhogy ismét egy hasznos edzőtáboron vagyok túl, nagyon sokat tanultam – kezdte Mervó Bence. – Új erőnléti edző is csatlakozott a stábhoz, és mindig pozitív élményekkel térek vissza a klubomhoz, amikor hazajövök a válogatottba. Mindig jó érzésekkel térek ilyen haza, hiszen számomra a válogatott az első.

Az edzőtábor során Bernd Storck egyénileg is ellátta tanácsokkal a 20 éves csatárt.

– A szövetségi kapitány felhívta a figyelmemet arra, hogy minél többet kell dolgoznom, sokat kell edzenem külön. Mailben kapom majd az új feladatokat, amiket háromnaponta kell elvégeznem. A jövőről konkrétan senkinek sem mondott semmit, de minden játékost bíztatott, hogy a lehetőség adott, és a teljesítmény alapján lehet majd bekerülni a nemzeti együttesbe.

Mint ismert, a Sion nem nevezte Mervót a tavaszi Európa Liga keretébe, ezért volt lehetősége hazatérni a válogatott összetartásra.

– A csapat szerda este játszik Portugáliában Európa Liga-meccset, én pedig csütörtökön utazok vissza. Egyből folytatódnak az edzések, és remélhetőleg a bajnokságban majd szerephez jutok én is. Nehéz mérkőzés vár ránk, mert a Braga nagyon jól szerepel otthon, de meg kell próbálni, és remélem, hogy a jó csapatszellemünknek köszönhetően tudunk produkálni egy jó eredményt. A hazai vereség után kicsit feszültebb volt a hangulat az öltözőben, de ez azért érthető, hiszen egy EL-meccsen nem jó érzés kikapni. Másnap viszont már az adott edzésre, és a következő bajnokira koncentrált a csapat.

Mervó Bence csapattársa, a szintén válogatott Vanczák Vilmos a minap bejelentette, hogy a nyáron hazatér az NB I-be.

– Sokszor beszéltünk erről a Vilivel, de konkrétan nekem még nem mondta, hogy hazajön. Említette, hogy sok csapat hívja, és családi okok miatt haza akar térni. Konkrétan még nem mondta hova, de tény, hogy felreppent a fejében, hogy hazaigazol. Kilenc éve focizik Svájcban, új impulzusra van szüksége. A Vili nagyon sokat segít nekem, úgyhogy egyedül majd még jobban kell helyt állnom, többet kell figyelnem például a nyelvre. Jelenleg nagy előny számomra, hogy ő is kint van, nagyon felnézek rá – mondta Mervó Bence.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik