Válogatott

Bernd Storck kihirdette a magyar válogatott keretét

Vasárnap találkoznak Telkiben, szerdáig edzenek együtt az NB I-ben szereplő kerettagok.

A OTP Bank Liga 21. fordulóját követő, jövő heti telki összetartásával a magyar válogatott megkezdi közvetlen felkészülését a franciaországi Európa-bajnokságra. Bernd Storck rövid és hosszabb távú célokat is figyelembe vett a behívók kiküldése előtt.
Bernd Storck szövetségi kapitány, az élvonalbeli klubok kérésére, a januári felkészülési időszakban még nem kezdte meg a munkát az A-válogatott keretében számításban vett játékosokkal, az egyesületekkel történt egyeztetéseket követően február 22-re került a csapat első idei edzőtáborozása. A kapitány, aki kifejezte háláját a klubvezetőknek az összetartást támogató gesztusukért, a jövő heti összetartásra olyan keretet hívott össze, amelyben szerepet kapnak az Eb-részvétel kiharcolásában kulcsszerepet betöltő, itthon játszó labdarúgók mellett a távlati csapat futballistái is. Svájci klubja elengedte az U21-es válogatott csatárát, Mervó Bencét is, így ő lesz az egyedüli légiós a jövő heti együttesben.

Bernd Storck még decemberben elárulta, hogy a kerettagok egyéni edzésprogramot kaptak a téli szünet előtt, a stáb most meggyőződhet arról, hogy ezt elvégezve, az Eb-felkészülés elején milyen fizikai állapotban vannak a labdarúgók, és milyen munkára lesz szükségük a különböző mérhető, fejleszthető képességeik javítása érdekében. Hétfőn fizikai felmérésekkel, tesztekkel kezdődik az edzőtábor, mely az ezt követő időszak felkészülésének alapját szolgáltatja, hiszen az eredmények ismeretében a stáb újabb, ezúttal is egyénekre bontott edzésprogramot állíthat össze a labdarúgóknak.

A keretről szólva a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta: a stabil kerettagok mellett csatlakozik a válogatotthoz néhány U21-es válogatott játékos, akik a jövő válogatottjának építésében játszhatnak főszerepet, valamint a távlati csapat több labdarúgója is megkapja az esélyt a bizonyításra.

– Szeretnénk képet kapni arról, hogy a játékosoknak milyen fizikális mutatókban kell fejlődniük a következő hónapokban, emellett lehetőségünk lesz kipróbálni olyan fiatal reménységeket, akikről kiderülhet, hogy magasabb szinten is számíthatunk-e rájuk, akár a nyári Európa-bajnokságon, akár az A-válogatott későbbi megmérettetései során. A decemberben összehívott távlati csapatból is meghívtam játékosokat, akiknek most lehetőségük nyílik arra, hogy megismerkedjenek a nemzetközi szintre történő felkészülés elvárásaival, és jó teljesítményük esetén egy lépéssel közelebb kerüljenek a Európa-bajnoksághoz. A válogatott gerince adott, de a kapu továbbra is nyitva áll bárki előtt, aki jó formájával bizonyítja, hogy helye van az együttesben – mondta az mlsz.hu-nak a kapitány.

Bernd Storck hozzátette: a meghívott játékosok egy része, mint például Hegedűs Lajos, Litauszki Róbert vagy Holman Dávid a távlati csapat decemberi összetartásán nyújtott jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, míg az év végi edzőtáborból sérülés miatt hiányzó Ugrai Rolanddal és a válogatottnál korábban alapemberként számításba vett, hosszú kihagyása után nemrégiben felépült és Németországból hazatért Korcsmár Zsolttal most ismerkedhet meg a szakmai stáb.

Miközben az A-válogatott Telkiben készül együtt, az U21-es keret is összetartáson vesz részt Győrben, Robert Kilin szövetségi edző vezetésével.

Az edzőtáborozás kerete:

Kapusok:

Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Hegedűs Lajos (MTK Budapest)
Nagy Gergő (Vasas)

Védők:

Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Juhász Roland (Videoton FC)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Lang Ádám (Videoton FC)
Kocsis Gergő (Puskás Akadémia)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Forró Gyula (Puskás Akadémia)
Predrag Bosnjak (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Leandro (Ferencváros)

Középpályások:

Gera Zoltán (Ferencváros)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Elek Ákos (DVTK)
Pintér Ádám (Ferencváros)
Kovács István (Videoton FC)
Holman Dávid (DVSC-Teva)

Támadók:

Bódi Ádám (DVSC-Teva)
Varga Roland (Ferencváros)
Pekár László (Puskás Akadémia)
Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Ugrai Roland (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Mervó Benve (FC Sion)

Olvasói sztorik