Légiósok

Balogh Norbert a Roma ellen? Miért ne!

Dárdai Pál csapata a Wolfsburg ellen javíthat; Dzsudzsákékra a Fenerbahce vár.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Husztiék fontos három pontért hajtanak

A lengyel élvonal 23. fordulójában Gosztonyi András klubja, a Slask Wroclaw a közvetlen rivális Jagiellonia vendége lesz, míg Gyurcsó Ádám együttese, a Pogon Szczecin a Piast Gliwicéhez látogat.

Huszti Szabolcs a Bundesliga 22. fordulójában a Hamburger SV elleni hazai bajnokin bizonyíthat az Eintracht Frankfurt színeiben. A másodosztály 22. fordulójának pénteki nyitónapján a listavezető, Gulácsi Pétert is soraiban tudó RB Leipzig az Union Berlinnel, míg a Kalmár Zsoltot foglalkoztató FSV Frankfurt a St. Paulival találkozik.

A spanyol bajnokság 25. fordulójában a sereghajtó Levantéhoz látogat Megyeri Balázs alakulata, az elmúlt négy fordulóban pont nélkül maradó Getafe CF.

Szombat – Jöhet az újabb Németh-gól?

A Bolton Wanderers otthonában folytatja szereplését Tőzsér Dániel csapata, a Queens Park Rangers az angol másodosztály (The Championship) 32. fordulójában.

Magyar idő szerint nem sokkal dél előtt kezdődik a Perth Glory bajnokija a Brisbane Roar ellen az ausztrál élvonal huszadik fordulójában – a Perth-ben bizonyíthat Sándor György és Vadócz Krisztián.

A Lokeren vendége lesz a Köteles Lászlót is foglalkoztató KRC Genk a belga első osztály 27. fordulójában.

Két bajnoki után három gólnál jár az al-Garafa magyar támadója, Németh Krisztián a katari élvonalban. Az együttes a 19. fordulóban az Al-Wakrával csap össze hazai környezetben.

Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás együttese, a lengyel első osztályban címvédő Lech Poznan a Podbeskidzie vendége lesz a 23. fordulóban.

A német élvonal 22. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a VfL Wolfsburg ellen javíthatja ki múlt heti vereségét. Kleinheisler László csapata, a Werder Bremen az Ingolstadt vendége lesz. A harmadosztályban a 26. fordulót rendezik a hét végén: a Miriuta László vezette Energie Cottbus az Aalenhez látogat.

Az olasz másodosztály 27. fordulójában Adorján Krisztián klubja, a Novara a Ternanát, míg a Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Spezia a Lancianót fogadja. A harmadosztályban a 23. fordulót rendezik: a B-csoportban Forgács Dávid csapata, az AC Pisa a Tuttocuoio vendége lesz, míg a Vécsei Bálinttal készülő Lecce a Foggiával találkozik odahaza a C-csoportban.

Bőle Lukács együttese, a román élvonalban kilenc mérkőzés óta veretlen CSMS Iasi a Poli Timisoarával találkozik a 25. fordulóban.

Nagy meccs vár Dzsudzsák Balázs csapatára, a Bursasporra a török első osztály 22. fordulójában: az együttes a Fenerbahce elleni rangadóra készül.

Vasárnap – Folytassa, Nikolics!

A Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap a Vitesse ellen harcolhat a pontokért a holland élvonal 24. fordulójában.

Nikolics Nemanja hihetetlen formában játszik a lengyel élvonalban. A Legia Warszawa gólfelelőse a 23. fordulóban a Zaglebie Lubint keserítheti idegenben, amennyiben nem bizonyulnak igaznak az átigazolásával kapcsolatos legfrissebb pletykák.

Szalai Ádám az elmúlt napokban sérüléssel bajlódott – csapata, a HSV Hannover az Augsburgot fogadja a német Bundesliga 22. fordulójában. A harmadik vonal 26. fordulójában Nagy Dániel együttese, a Würzburger Kickers az Erfurthoz látogat.

Az elmúlt négy bajnokiján hibátlan AS Roma vendége lesz az olasz Serie A 26. fordulójában Balogh Norbert csapata, a legutóbbi négy bajnokiján győzelem nélkül maradó Palermo. A magyar játékos ismét tagja a keretnek, ám az még kérdéses, hogy szóhoz jut-e a találkozón.

Vanczák Vilmos és Mervó Bence klubja, az FC Sion a második helyezett Grahoppersszel meccsel a svájci élvonal 21. fordulójában.

Futács Márkó klubja, a Mersin Idman Yurdu az Osmanlisporral csap össze a török első osztály 22. fordulójában.

Hétfő – Vasi játékosok zárják a hétvégét

Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków a Leczna ellen zárhatja le rossz sorozatát a lengyel bajnokság 23. fordulójában.

A német másodosztályban szereplő 1.FC Nürnberg a Düsseldorf otthonában bizonyíthat – remélhetőleg Stieber Zoltánnal a soraiban.

Olvasói sztorik