Légiósok

Megszakította a Stuttgart Dárdaiék sorozatát

Kikapott a Hertha és a Szalait nélkülöző Hannover is. Kleinheisler nem állt be, csapata pontot szerzett.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Bőle Lukács gólpasszt adott a román élvonal tavaszi nyitányán – csapata, a CSMS Iasi 2-1-re verte idegenben az FC Viitorult, a magyar játékos a második gólt készítette elő.

Ezúttal elmaradt a Hertha-bravúr a német Bundesligában. A 21. fordulóban az elmúlt négy bajnokiját megnyerő VfB Stuttgart vendége volt Dárdai Pál csapata. A berliniek szoros csatára késztették a riválist, de pont nélkül maradtak: 2-0-ra kaptak ki, így megszakadt nyolc tétmeccs óta tartó veretlenségük.

Kleinheisler László a kispadon kezdett a Werder Bremen Hoffenheim elleni bajnokiján. Csapata emberelőnyben fejezte be a találkozót, de csak 1-1-re végzett odahaza.

Szalai Ádámra sérülés miatt nem számíthatott a HSV Hannover, mely a Borussia Dortmund otthonában szenvedett 1-0-s vereséget.

A német Bundesliga 21. fordulójában 3-1-es vereséget szenvedett a Köln vendégeként a Huszti Szabolccsal a kezdőben felálló Eintracht Frankfurt. Az együttes a 24. percben Huszti passzából szerzett vezetést – Meier értékesítette a lehetőséget, de nem sokáig örülhetett, öt perccel később ugyanis egyenlített az ellenfél. Huszti végigjátszotta a meccset, ami a második félidőben dőlt el: a hazaiak kétszer is betaláltak, így kikapott a Frankfurt.

A német harmadosztályban szereplő, Miriuta László vezette Energie Cottbus hamar vezetést szerzett a bajnokság 25. fordulójában, de végül 2-1-re kikapott a Stuttgarter Kickerstől hazai pályán.

Tőzsér Dániel végig a pályán volt az angol másodosztály 31. fordulójában. Csapata, a Queens Park Rangers 0-3-as félidő után csak szépíteni tudott a Fulham ellen, így végül hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget.

Az olasz másodosztály 26. fordulójában Adorján Krisztián a kispadról nézte, ahogy csapata, a Novara 1-1-et játszik a Como vendégeként.

A török bajnokság 21. fordulójában a Genclerbirligi vendége volt a Dzsudzsák Balázst ismét csak kispadra nevező Bursaspor. Az együttes a 69. percig tartotta magát, 0-0 volt a meccs, a 71. percben azonban már 2-0-ra vezettek a hazaiak.

Innen megtartotta előnyét a vendéglátó, így zsinórban negyedik győzelmét aratta, míg a Bursa négy veretlen bajnoki után kapott ki. Dzsudzsák a 83. percben állt be, de csereként ő sem tudott sokat hozzátenni az eredményhez.

Az ausztrál élvonal 19. fordulójában a Sydney FC vendége volt Sándor György és Vadócz Krisztián csapata, a Perth Glory. Az együttes sikerrel vette az akadályt: 2-1-re nyert. Sándor és Vadócz is végig a pályán voltak: előbbi a tizedik percben sárga lapot kapott.

Nem lőtt gólt, de nem is kapott a Vida Krisztofert végig a kispadon tudó De Graafschap a holland élvonal 23. fordulójában. Az együttes a Willem II vendégeként játszott 0-0-t.

Kiütötte Köteles László klubja, a KRC Genk a Waasland-Beverent a belga első osztály 26. fordulójában. A csapat 6-1-re nyert – a magyar kapus csere volt, nem kapott lehetőséget.

Forgács Dávid is a kispadon kapott helyett az olasz harmadosztály B-csoportjában szereplő AC Pisában. Az együttes 2-1-re verte a Santarcangelót a 22. fordulóban. A C-csoportban szereplő Leccében Vécsei Bálint a 82. percben jutott szóhoz: az együttes 0-0-t játszott a Catania vendégeként.

Olvasói sztorik