Légiósok

Németh és Balogh is drágább volt, mint Grosskreutz

Vágner Love, Zárate, Söderlund, Floccari – csak néhány név, akik kevesebbet értek klubjuknak, mint a magyarok.

Kapcsolódó cikkek

A téli átigazolási időszak meglehetősen szerencsésnek mondható a magyarok szempontjából, már ha azt nézzük, hogy több futballistánk is hazai viszonylatban magasabb áron váltott klubot. A tél magyar sztárja Németh Krisztián volt, aki a hírek szerint 2,8 millió euróért igazolt a katari Al-Garafához a Sporting Kansastől, de a Debrecenből Palermóba távozó Balogh Norbertért és a Videotonból a Werder Bremenbe vitt Kleinheisler Lászlóért is szép summát fizettek új csapataik (2,2 millió, illetve 250 ezer euró). A korábbi liverpooli támadó ára a 8., a fiatal csatáré a 12. legnagyobb szám a magyar futballisták átigazolásai közül. Ezek az összegek már nemzetközi szinten is említésre méltóak: a Rangadó.hu most annak járt utána, hogy milyen ismert játékosok váltottak klubot ekkora pénzért.

Németh és Balogh például élből többe került, mint az ötszörös német válogatott, Borussia Dortmunddal BL-döntős Kevin Grosskreutz (2,17 millió euró), aki fél év teljes kihagyás után (Törökországban későn adminisztrálták le az átigazolást, így a Galatában nem léphetett gyepre) tért vissza a pályára, ezúttal a Stuttgart színeiben.

Szintén alacsonyabb összegért, 2,1 millióért ment Firenzébe Mauro Zárate. A még mindig csak 28 éves argentin a Lazióban vált ismertté, de aztán az Internél és a West Hamnél is megfordult az elmúlt években, most Angliából igazolta le Paulo Sousa.

A háromszoros kongói válogatott Assani Lukimya 2012-ben nagy várakozások közepette igazolt a Werder Bremenhez, ahol ugyan a nagy áttörés nem sikerült neki, de így is 79 bajnokit játszott a brémaiaknál – most 2 millió euróért lett a kínai Liaoning FC játékosa.

Alighanem minden magyar szívesen emlékszik vissza a norvég Alexander Söderlundra, aki most a hallatlanul termékeny rosenborgi időszak után (63 meccs, 38 gól) 2 millió euróért lett a francia rekordbajnok Saint-Étienne játékosa (az Olympique Lyon ellen már győztes gólt is jegyzett) – és kezdőcsatár volt az oslói Eb-pótselejtezőn.

A hússzoros brazil válogatott Vágner Love elsősorban kék hajáról lehet ismerős a futballkedvelőknek. A most 31 éves csatár 2004 és 2013 között szolgálta a CSZKA Moszkvát, akikkel a BL-ben is szép sikereket ért el – most 1,5 millióért lett a Monaco játékosa.

Óscar Duarte nemrég még a világbajnokságon jegyzett vezető gólt Costa Rica színeiben Uruguay ellen (a meglepetés-válogatott 3-1-re meg is nyerte a találkozót), most az Espanyol vitte el a Club Brugge-től 1,15 millió euróért.

Bár az olasz válogatottban csak kerettag volt a jelenleg 34 éves Sergio Floccari, szép karriert tudhat maga mögött, több mint 200 Serie A-fellépésen van túl a csatár, akit a Derby County 500 ezer euróért szerzett meg a télen.

Még nem kifejezetten öreg, 31 éves Mounir el Hamdaoui, az AZ Alkmaar, az Ajax és a Fiorentina korábbi 16-szoros marokkói válogatott csatára még egy Milan elleni BL-meccsen is egyenlítő találatot jegyzett, most 100 ezer euróért lett a katari Umm Salal játékosa.

Az összegek a transfermarkt.de mértékadó, átigazolásokkal foglalkozó internetes portálról származnak.

Olvasói sztorik