Légiósok

Kleinheislert a hideg is kirázta a Bundesliga-atmoszférától

Már az utcán is felismerik Brémában.

Kapcsolódó cikkek

A Bundesliga 19. fordulójának szombati játéknapján a Hertha BSC elleni bajnokin debütált Kleinheisler László a Werder Bremen színeiben. A felcsúti Puskás Akadémián profivá érő labdarúgó a 3-3-as végeredményt hozó találkozó 63. percében csereként lépett pályára. Játékával jó benyomást tett a szakemberekre.

A találkozót követően teljesítményéről mindkét vezetőedző elismerően nyilatkozott. Kleinheisler átigazolásával kapcsolatban korábban a Puskás Akadémia honlapjamegszólaltatta egykori csapattársait is, ám most exkluzív interjút közöltek a brémai 6-ossal.

– Mit szólt a korábbi barátok és csapattársak videóüzenetéhez?

– Nagyon jól esett, hogy gondoltak rám az edzőtáborban. Mesélték a fiúk, hogy többen nézték is a Schalke elleni bajnokit a tévében és szurkoltak, hogy becseréljenek. Sajnos, akkor még csak melegíteni láthattak. Szeretettel gondolok mindenkire ebből a társaságból, egyesek üzenetén kifejezetten jót mulattam – mondta Kleinheisler László.

– Hogy alakulnak a körülményei Brémában?

– Most végeztem a délelőtti edzésen, egy kis pihenés jön, aztán délután folytatjuk a munkát. A barátnőm itt van kint velem, ő is és a klub is sokat segít mindenben, így azért sokkal könnyebb a dolgom. Nagyon jól érzem magam, minden a legnagyobb rendben. Egyelőre még egy szállodában lakunk, de már nézzük a lakásokat, hogy hova költözhetnénk. Nem siettetjük a dolgot, megnézünk még párat, aztán a lehető legjobbat választjuk. Angolul kommunikálok, de szeretnék minél hamarabb megtanulni németül, elengedhetetlennek tartom a német nyelv elsajátítását a beilleszkedéshez. Lesz egy német tanárom, akinek a segítségével elkezdem majd a tanulást. Egyelőre nagyon szeretek itt lenni, ha meglesz a lakás, a család is biztosan meg fog látogatni.

– Felismerik az utcán az emberek?

– Igen, megismernek, sokan odajöttek már hozzám. Nagyon jó érzés, hogy szeretnek az emberek, igyekszem meghálálni a bizalmat. A Hertha-meccs után felmentem a VIP-páholyba, gyakorlatilag megrohamoztak, egy fél óra volt mire eljutottam a kocsihoz, miután eldöntöttem, hogy hazaindulok. Rövid idő alatt fordult nagyot velem a világ, érzem, hogy egy hatalmas lehetőséget kaptam. Egy nagy álom teljesült ezzel, mindent el fogok követni azért, hogy kihozzam magamból a maximumot.

– Hogy fogadták a társak? Milyenek az edzések?

– Az edzők és a csapattársak is nagyon pozitív fogadtatásban részesítettek. Úgy érzem, hogy az első pillanatban befogadtak. Figyelnek rám, törődnek velem és segítenek, ahol tudnak. Komoly barátságok természetesen még nem születtek ilyen rövid idő alatt, de a csapatkapitányunk is folyamatosan bátorít. A hét elején két edzésünk van és meccs utáni napon is tréningezünk, csak következő nap pihenünk. Fizikálisan nagyon kemények az edzések, fel kell vennem az itteni tempót, de nem hiszem, hogy ezzel gond lenne. Egyre erősebbnek érzem magam.

– Milyen érzés volt pályára lépni szombaton Brémában?

– A Schalke elleni meccsen megtorpantam egy pillanatra, mikor kiléptem a játékoskijáróból. Nem tudom pontosan, hány tízezren voltak a lelátón, de félelmetes atmoszférát teremtettek a szurkolók. Kirázott a hideg, amikor a tábor rázendített a szurkolásra. A Hertha ellen alig vártam, hogy beálljak végre. Leírhatatlan érzés volt. Nem szoktam izgulni, most se tettem, csak elképesztően koncentráltam, hogy minden megmozdulásom pontos legyen. Hamar belejöttem, szerencsére nem volt semmi gond.

– Milyen volt a visszhangja a játékának?

– Sokan odajöttek hozzám gratulálni a meccs után. A vezetőedző és a csapatársak is elismerően nyilatkozott rólam. Biztosítottak arról, hogy ha ilyen keményen dolgozom, hamar meglesz a helyem a csapatban. Rendkívül motivált vagyok.

– Feltételezem, a franciaországi Eb-részvétel is motiválja.

– Természetesen. Nagyon szeretnék ott lenni a válogatottban az Európa-bajnokságon. Még van idő a felkészülésre, fontos mérföldkő lesz a horvátok és a németek elleni mérkőzés is. Nagyon sokat köszönhetek már eddig is a szövetségi kapitánynak, ő végig bízott bennem. Szeretnék továbbra is bizonyítani neki és beverekedni magam az utazó keretbe, ezért is fontos, hogy rendszeresen pályán legyek a klubcsapatomban.

– Egy korábbi interjújában beígért egy ping-pong asztalt az akadémistáknak a legendássá vált asztal helyett. Mikor számíthatnak rá a fiatalok?

– Továbbra is tartom az ígéretemet, mindennek eljön majd az ideje.

Olvasói sztorik