Légiósok

Bodor Boldizsár szép csöndben visszavonult

Felhagyott a labdarúgással a 24-szeres válogatott védő.

Kapcsolódó cikkek

Bodor Boldizsár még csak másfél éve hagyta el a holland NAC Breda együttesét, és még mindig csak 34 éves lesz idén, de már jó ideje nem hallottunk felőle. Fél évig csapat nélkül tengődött, aztán a belga ötödosztályú KFC Antonia csapatához szerződött – ez 2015 telén történt, azóta egyetlen apró hír sem érkezett róla. A Rangadó.hu most beszélt a 2000-es évek magyar válogatottjának egyik ismert játékosával.

– A nyáron abbahagytam a labdarúgást. Az Antonia már csak levezetés volt, adtam magamnak még egy esélyt a folytatásra, hátha, de aztán úgy láttam jobbnak, ha befejezem és életem következő fázisára koncentrálok – kezdte Bodor, majd hozzátette: voltak ugyan külföldi ajánlatai, de nem olyan minőségűek, amiért megérte volna feladni vagy veszélyeztetni a kapcsolatát. Így a környéken próbált csapatot keresni, ami nem volt könnyű, a Beerschottal nem is jutott egyezségre. Mivel egy 32 éves játékosért nem igazán kapkodnak, ő sem erőltette tovább a dolgot.

– Jelenleg is Antwerpenben élek a párommal és nyolc hónapos gyermekünkkel. Egy kis hotelt nyitottam itt, azt vezetem. Megvan ugyan az UEFA A-licences képesítésem, de egyelőre parkolópályára tettem az edzősködést, egyébként sem igazán voltak megkereséseim. A hazatérésen sem gondolkodom a közeljövőben. Jövendőbelim belga, ideköti a munkája, amit nem tud itt hagyni. Jómagam is 16 éve, 2000-ben eljöttem Magyarországról, megszoktam, hogy máshol élek – avatott be egy kissé életébe a bal lábas labdarúgó.

Az 1982-es születésű Bodor Boldizsár 1999-2000-ben kezdte NB I-es karrierjét, 9 pécsi találkozót követően azonban Antwerpenbe szerződött a Germinal Beerschot együtteséhez, ahol öt évet töltött. 2004 és 2011 között a holland első osztályú Roda JC Kerkrade játékosa volt, ahol több mint 200 meccsen lépett pályára az élvonalban, majd egyszezonos kitérők jöttek Krétára, ismét a Beerschothoz, a NAC Bredához, végül az Antoniában fejezte be pályafutását.

2008-ban Holland Kupa-ezüstérmes lett, 2009. júniusában az ő 86. perces gólja tartotta az Eredivisie-ben a Rodát a Cambuur ellenében.

A válogatottban 2003-ban egy Észtország elleni 1-0-ás vereség alkalmával debütált. Pályán volt a brazilok elleni meccsen, Németország legyőzésénél, utoljára a hollandok elleni 1-6-os felkészülési mérkőzésen láthattuk címeres mezben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik