Légiósok

Stiebert nem kereste a Fradi, de már nem is aktuális

Légiósként először játszott magyar csapat ellen. Az Újpestnek ráadásul gólt is rúgott. Rangadó.hu-interjú, Törökországból.

Kapcsolódó cikkek

Stieber Zoltán vezérletével 2-1-re legyőzte a Nürnberg az Újpestet felkészülési mérkőzésen a törökországi Belekben. A válogatott szélső hétfőn lett hivatalosan a német másodosztályú csapat kölcsönjátékosa.

Azóta pörögnek az események. Első edzőmeccsén gólpasszt adott, ezúttal pedig sikerült gólt is rúgnia. A 27 éves játékos egy beadás után kapásból, jobb lábbal vette be Balajcza kapuját.

A meccs után adott interjút a Rangadó.hu helyszínen lévő munkatársának.

– Hosszú légiós-pályafutásom alatt most játszottam először magyar csapat ellen. Jó volt régi ismerősökkel találkozni, és örülök, hogy sikerült betalálnom. A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket, és úgy gondolom, hogy jó úton halad a csapat. Személy szerint még nem vagyok százszázalékos állapotban, de alakulok én is. Bízom benne, hogy egy sikeres félszezon előtt állunk – kezdte Stieber Zoltán.

– Milyen az új közeg, hogyan fogadták a nürnbergi társak?

– Mindenki kedvesen fogadott. Ha a pályán tudok majd teljesíteni, akkor még könnyebb lesz a beilleszkedés. Túl vagyok már néhány csapatváltáson, úgyhogy azt gondolom, ezzel nem lesz probléma.

– Milyen érzés volt, amikor az elmúlt félév megpróbáltatásai után végre eldőlt a sorsa, és aláírt a Nürnberghez?

– Boldog voltam, hogy sikerült végre váltanom. Nem volt egyszerű, voltak problémák, de szerencsére a végén sikeresen zárult a dolog. Nagyon pozitívan állok a következő félévhez.

– Most, hogy már véget értek a találgatások a jövőjét illetően, elárulja, hogy milyen komoly érdeklődői voltak még? Magyarországon például a Ferencvárossal is szóba hozták…

– Azt gondolom, hogy erről már nincs értelme beszélni, de azért voltak érdeklődök. Engem nem kerestek a Fraditól, úgyhogy arról nem tudok semmit mondani. Aláírtam a Nürnbergnél, ezért ez már nem is aktuális.

– Milyen tavaszt vár a Nürnberggel?

– Sikereset. Szeretnénk megtartani legalább a harmadik pozíciót, ami ugye osztályozót jelent. Meglátjuk, hogyan alakul a rajt, fontos lenne, hogy jól kezdjük a tavaszt, és nagyon bízom benne, hogy pozitív lesz a következő félévem.

– Bizonyára nem kérdés, hogy ott szeretne lenni a magyar válogatott a nyári Európa-bajnokságon, de mit szól a csoportellenfelekhez?

– Úgy érzem, hogy lehetett volna sokkal nehezebb csoportba is kerülnünk. Hosszú idő után jutottunk ki egy világeseményre, és biztos vagyok benne, hogy minden mérkőzés nehéz lesz. Örülünk, hogy kiharcoltuk a részvételt, aztán majd meglátjuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik