NB I

Stieber Zoltán remekelt, gólt lőtt az Újpestnek

A beleki edzőmeccs a német Nürnberg győzelmével ért véget.

Újpest FC–Nürnberg (német) 1-2 (1-1)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Törökország, Belek.
Újpest FC: Balajcza (Kovács Z., 62.) – Nagy T., Kecskés, Kálnoki-Kis, Balogh B. (Bonney, 30.) – Windecker (Filkor, 65.), Bardhi (Balázs B., a szünetben), Gere (Sankovic, a szünetben) – Andrics (Csima, 65.), Kabát (Perovic, a szünetben), Hazard (Mihály, 88.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Nürnberg: Schafer – Brecko, Margreitter, Bulthuis (Hovland, a szünetben), Sepsi (Blum, a szünetben) – Behrens, Erras, Leiobold – Stieber (Kerk, 62.), Burgstaller, Füllkrug. Vezetőedző: René Weiler.
Gólszerzők: Hazard (11.), ill. Stieber (32.), Burgstaller (85.).

A beleki felkészülési mérkőzésen rögtön magához ragadta a kezdeményezést az Újpesttel szemben a Bundesliga 2-es Nürnberg, amelynek kezdőjében ott volt a magyar válogatott Stieber Zoltán is.

A nyolcadik percben Füllkrug forgolódott, majd tekert Balajcza kapuja fölé. A 11. percben az első támadásából gólt szerzett az Újpest: Andrics kapott jó labdát a jobb szélen, remek beadását Hazard fejelte a jobb alsóba, 1-0. A 15. percben Leiboldot lőtték ki a bal oldalon, bevezette a labdát a 16-oson belülre, de kisodródott helyzetből csúnyán mellélőtt.

A 27. percben Stieber veszélyes oldalszabadrúgását kellett öklöznie Balajczának. A 32. percben egyenlített a Nürnberg: Leibold beadását a hosszún érkező Stieber kapásból, jobb lábbal a bal alsóba zúdította, 1-1.

Tíz perccel később Stieber duplázhatott volna, Breckoval játszott össze a jobb szélen, társa labdájával kapura tudott fordulni, de 14 méterről fölé lőtt.

Nürngerbi lehetőséggel indult a második játékrész, Füllkrug azonban 17 méterről fölé tüzelt. Az 56. percben óriási helyzetet hagytak ki a németek, egy lapos oldalbeadás Burgstallert találta üresen, aki hat méterről a kapuval szemben főlé lőtt.

Két perccel később lekopírozta támadását a Nürnberg, ezúttal a jobboldalról belőtt labdát pörgette fölé Füllkrug. Stieber a 62. percben elhagyta a pályát, Kerk jött a helyére. Többet támadott ekkor a Nürnberg, de az újpesti védelem remekül állta a sarat.

A remekül játszó Hazard vezérletével a lila-fehérek is próbálkoztak becsülettel, a belga nagyon élt a német védők sűrűjében, de igazi helyzetig nem tudott eljutni az Újpest.

A 83. percben ismét Füllkrug került helyzetbe, ezúttal fejjel próbálkozott, megint fölé ment. A 85. percben Burgstaller lépett ki egyedül a védők között, megverte Bonney-t, majd Kovács lábai között a hálóba lőtt, 1-2.

Bár több helyzetet alakított ki a Nürnberg, az Újpest egyenrangú ellenfél volt, és felvette a kesztyűt a német másodosztályban szereplő ellenfelével. Ez az egygólos vereséghez volt ezúttal elég.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik